Hırçınlaşan Muhabbet Kuşu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan furkan00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

furkan00

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, muhabbet kuşumu ev üretiminden aldım. Yavruyken kendime alıştırdım. Ele gelme, oyun oynama, banyoyu avuç içinde yapma, omuzda dışarı çıkma gibi her hareketi yapan bir kuş. Yanaklarını zorla bana okşatıp parmaklarımın dibinde uyuyan, kendini sürekli sevdirmek isteyen pamuğumuz son 20 gündür sürekli saldırgan. Hırçın hareketlerde bulunuyor, hiç ısırmayan kuş her yerimi kanatmaya, hırçınlaşmaya, çoğu hareketini yapmamaya başladı. Her zamanki gibi sevgiyle, ilgiyle üzerine düşüyorum fakat hiçbir şekilde düzelmiyor aksine daha da hırçınlaşıyor. Sebebi hakkında yorum yapabilecek ya da yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Fotolar ektedir
38246

38247

38248

38249

Ekli dosyalar

• IMG_20190603_033945-min.jpg
    IMG_20190603_033945-min.jpg
    849.3 KB · Görüntüleme: 3
Ahmet hocamında dediği gibi kuşunuz kızıştığından dolayı yaptığı bu hareketler normal. Yanına anlaştığı yetişkin kızışmış erkek alırsanız yavrusunu alabilirsiniz. Eğer ki almak istemezseniz yanına başka kuş bir süre sonra kızışmışlık durumu geçecek ceresi tekrardan beyaz renge dönmekle beraber daha sakin eski haline dönecektir. Yanına erkek almak istersenizde albino veya lutino kuşları öneririm klasik renklerden farklı ve hoş oluyorlar.

Geri