hint bülbülü yavrusu para edermi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mikail ÖZKAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Mikail ÖZKAN

Guest
arkadaşlar hint bülbülü üretmeyi düşünüyorum yavruları para edermi acaba

Tanesi 7-15 TL arasında değişiyor. Var gerisini siz düşünün ustam... Ayrıca çok alıcısı çıkmıyor Zebra İspinozların.. Tepeli olursa bi' nebze..

yavrulatması zormu ustam

Kolay çok zor bi' tarafı yok. Yuvalığı takıyorsunuz, yuva kılını takıyorsunuz, kalamar kemiği gaga taşı vs. sonra size kalan zamanı gelince mama yapmak oluyor. Üretimi kolay bir kuş fakat başladı mı sonunu getiremezsiniz. Her yere yumurtlarlar, dengesiz davranışları da olabiliyor. Benimkiler yuvalığa değil yemliğe yumurtlarlardı.. Sattım gitti sonra.

Kolay çok zor bi' tarafı yok. Yuvalığı takıyorsunuz, yuva kılını takıyorsunuz, kalamar kemiği gaga taşı vs. sonra size kalan zamanı gelince mama yapmak oluyor. Üretimi kolay bir kuş fakat başladı mı sonunu getiremezsiniz. Her yere yumurtlarlar, dengesiz davranışları da olabiliyor. Benimkiler yuvalığa değil yemliğe yumurtlarlardı.. Sattım gitti sonra.

mama hazırlmazam olurmu ustam

Hint bülbülün den sadece mutasyon,jumbo ve tepeli den para kazanırsınız (Pet shop veya toptancı değilseniz) Zebra ispinozları eş seçmez yanına attığınız ile eşleşir.Para kazanmak için bazı mutasyon tavsiyelerim var. BC,F,FC,CFW,GC,GIS Ve en çok gözde olanlar dan biri OB Google zebra finch sonra bu bc f fc yaz resimlerini görürsün ;)Para kazanmak istiyorsan bunları üreticeksin.Tek fiyatları ortalama 35-70 arası mutasyonuna yaşına göre falan değişiyor.Ama yeni başladığınıza göre fazla acele etmeyin yoksa sermayeniz boşa gider.İlk başta normal doğal renkli zebra ispinozları besleyin tecrübe edin 10 larca yavru alın sonra para kazanmayı düşünün.Eğer sorunuz olucaksa yine cevaplarız

Su zebra ispinozları çok merak ediyorum bende bir çift beslemeyi düşünüyorum yavru almak için bakalım hayırlısı olsun :)

Cok basit hint bülbüllerinden yavru almak :D

Mamanın Hazırlanışı

Mama olarak haşlanmış yumurta sarısını ve bir adet pötibör bisküviyi iyice karıştırarak lezzetli bir mama oluşturabilirisiniz.Tabi yine kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesine bakarak ek malzemeler katarak daha zengin bir mama hazırlayabilirsiniz.Mesela bu mamaya birkaç damla bal veya buğday yağı damlatabilir,yada yumurtanın kabuğunu toz haline gelene kadar döverek ekleyebilir,beyazınıda ilave edebilirsiniz.Bir çay kaşığı ölçüsünde irmik, pirinç unu, galeta unu, mısır unu malzemelerinden birini veya hepsini kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesini takip ederek ilave edebilirsiniz.Son olarak yeşillik ve meyvenin ıslak verilmemesini,yine bunların ve hazırladığınız mamanın bozulmasına izin verilmeden kafesten alınmasını unutmamalıyız.Normal zamanlarda yumurta maması haftada 1 verilmelidir.

Başka Bir Mama Tarifi

Malzemeler: yarım havuç, 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet bebek bisküvisi veya yarım dilim etimek.

* Tuzsuz etimeği toz haline getirin, çok az miktarda bebek bisküvisi de katabilirsiniz.

* Yumurta sarısı ile ezin

* Rendelenmiş havuç ile karıştırın

* İnce ince kıyılmış yumurta beyazı ile karıştırın

* Mamayı kuşlarınıza verdikten 5-10 saat sonra toplayın.

Mamanın Hazırlanışı

Mama olarak haşlanmış yumurta sarısını ve bir adet pötibör bisküviyi iyice karıştırarak lezzetli bir mama oluşturabilirisiniz.Tabi yine kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesine bakarak ek malzemeler katarak daha zengin bir mama hazırlayabilirsiniz.Mesela bu mamaya birkaç damla bal veya buğday yağı damlatabilir,yada yumurtanın kabuğunu toz haline gelene kadar döverek ekleyebilir,beyazınıda ilave edebilirsiniz.Bir çay kaşığı ölçüsünde irmik, pirinç unu, galeta unu, mısır unu malzemelerinden birini veya hepsini kuşlarınızın ilgi gösterip göstermemesini takip ederek ilave edebilirsiniz.Son olarak yeşillik ve meyvenin ıslak verilmemesini,yine bunların ve hazırladığınız mamanın bozulmasına izin verilmeden kafesten alınmasını unutmamalıyız.Normal zamanlarda yumurta maması haftada 1 verilmelidir.

Başka Bir Mama Tarifi

Malzemeler: yarım havuç, 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet bebek bisküvisi veya yarım dilim etimek.

* Tuzsuz etimeği toz haline getirin, çok az miktarda bebek bisküvisi de katabilirsiniz.

* Yumurta sarısı ile ezin

* Rendelenmiş havuç ile karıştırın

* İnce ince kıyılmış yumurta beyazı ile karıştırın

* Mamayı kuşlarınıza verdikten 5-10 saat sonra toplayın.
saolasın ustam

Hint bülbülü para etmiyo abi yani bizim burda büyüğünü 15e satıyolar 3te 1 fiyatına alıyo petshopcular bnm balıklarda öyle yapıolar kuştada aynıdır herhalde 3/1 fiyatına alsa 5 tl para deil ya uğraşmaya değmez zebra ispinozu daha mantıklı

Hint bülbülü para etmiyo abi yani bizim burda büyüğünü 15e satıyolar 3te 1 fiyatına alıyo petshopcular bnm balıklarda öyle yapıolar kuştada aynıdır herhalde 3/1 fiyatına alsa 5 tl para deil ya uğraşmaya değmez zebra ispinozu daha mantıklı

Ustam Hint Bülbüllerinin ne Hindistan ile ne de bülbüllük ile alakaları vardır. Hint Bülbülleri'nin asıl adı Zebra İspinoz' dur.

Ustam Hint Bülbüllerinin ne Hindistan ile ne de bülbüllük ile alakaları vardır. Hint Bülbülleri'nin asıl adı Zebra İspinoz' dur.
pek bi bilgim yok abi konuda sağol senin sayende öğrendim ama bnce yinede para etmiyolar :)
Yani balıkta lepistes gibi bişey (ırk lepistesler haricinde)

pek bi bilgim yok abi konuda sağol senin sayende öğrendim ama bnce yinede para etmiyolar :)
Yani balıkta lepistes gibi bişey (ırk lepistesler haricinde)

Bir şeyler öğrenmenize vesile olduysam ne mutlu bana kardeşim.
Zebra İspinozlar para etmez, etse de az para ederler ama dediğimiz gibi Tepeli, Jumbo vs. gibi türdeki Zebra İspinozlar daha fazla para edebilirler :)

Bir şeyler öğrenmenize vesile olduysam ne mutlu bana kardeşim.
Zebra İspinozlar para etmez, etse de az para ederler ama dediğimiz gibi Tepeli, Jumbo vs. gibi türdeki Zebra İspinozlar daha fazla para edebilirler :)

normalleri için konuşmuştum abim ben :) saolasın :)

Geri