Hastalık teşhisi koyamıyoruz

fullyayilmazz

Yeni Üye
Merhaba önceden dişi bir muhabbet kuşum vardı. Erkek olan geldiği sıralarda döküme girmişti. 1.5 ay sürdü bu süreçte haşlanmış yumurta ve havuç desteği ile beraber a vitamini kullandım. Dökümden çıkalı 3 hafta oluyor ama nefes alışında ve dışkısında bir problem var. But petshop gibi olan dükkanların birinden hobi marka soğuk algınlığı ve bağırsak düzenleyici kullandım 5 gün biri 5 gün biri olacak şekilde. Uçarken denge problemimiz var.onun haricinde gün içerisinde zorda olsa hareketli. Burnundan kabuk aldım ama burnu tıkalı değildi dış kısımdan aldım. Dışkı fotoğrafını ve diğer videoları drive dosyasına ekledim. İstanbul içi yada buradan Drive linki yardımcı olabilir misiniz?

Kuş günde ne kadar uçuyordur tahminen ? Ben ilk önce kuşa iyot takviyesi yapılmalı. 2 gün yarım suluğa 1 damla iyot katarak verin. Sonra gerekirse tedavi başlarız. Birde beslenmesi kullandığınız takviyeler vs detaylı bilgi verin. Eczaneden alacaksınız iyot damlasını.

Tekrar merhaba, kafesler 12 ile 18 arası açık akşamları 2 saat kapatıp 20.ila 22 arası tekrar açıyorum. Sonra üstlerini siyah bir tülbent ile kapatıyorum. Tüy dökümünde erkek geldiği için dişi halsiz olur diye kafesleri birleştirmeye yeltenmedim. Toparlayabilirsek kafesleri birleştireceğim. Ek olarak Takviyeler ve yemlerin fotoğraflarının linkini paylaşıyorum. Önceden açık yeYemm kullanıyorduk ama erkek olan önceki sahibinde bu paketli yeme alışmış dişi olanda bizim aldığımız yemi bırakıp bundan yemeye başlayınca ona da bunu vermeye başladım son 2 haftadır.

Vitamin falan vermiyorsunuz yani ? İyot takviyesi yaptınız mı ?
Merhaba siz söyler söylemez iyot takviyesine dediğiniz gibi başladım. Bugün 3. gün oldu. 5 güne tamamlayalım mı? Nefesinde gözle görülür bir düzelme oldu ama dışkı problemi hala devam ediyor. Gerçekten çok teşekkür ederiz. Başka bir takviye kullanmıyoruz avisol a haricinde bir vitamin hiç kullanmadık. Bundan sonra almam gereken varsa forumda yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Allah razı olsun..

Veterinerlerin çoğu da dahil kime sorsanız antibiyotik kullandırırdı. Ve tabiki soruna çözüm olmazdı. Hatta 4-5 antibiyotik çeşidi denerdiniz ve sonuç itibariyle kuş boğularak ölürdü.
Tam suluğa 1 damla şeklinde devam etmişseniz 5 güne tamamlayın. Eğer yarım suluğa 1 damla devam etmişseniz yeter vermeyin.
Dışkı resmi paylaşın değerlendirelim. Probiyotik var mı elinizde ?

Daha öncesinde kursak mantarı diye veteriner antibiyotiği ile bir canımızı kaybettik. Sadece besleme alışkanlığı geliştiriyormuş biz de hiç anlamamıştık.. O yüzden genel hasta olarak çok kuş alan bir veterinere mi gitsem diye arayışa girip forumu buldum. İyi ki bulmuşum.. Yarım suluk 1 damla yapmıştım. Sularını değiştirdim hemen. Probiyotik elimizde yok yolladığınız linkte çok detaylı bahsedilmiş yorumlarda okudum. Sizin bir öneriniz varsa onunla devam edebiliriz. https://hizliresim.com/s7fgwf7

Mantar tedavisi antibiyotik ile değil antifungal ilaç ile yapılır,tedavide baştan yanlış yapılmış zaten. Ne yazıkki ülkede kanatlı alanında donanımlı profesyonel veteriner bulmak zor.
Bazı veterinerler nasıl veterinerlik yapıyor nasıl veteriner olmuş şaşıyorum, o mesleği hak etmeyenler var aralarında.

Yarın da güncel dışkı paylaşın altlığı çıkararak flaşsız çekin resimleri. Tam anlaşılmıyor dışkıların formu. Kanatlıoil prozim plus kullanabilirsiniz geniş içeriklidir

Kafes tabanı altına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya flaşsız şekilde çekip paylaşın.

Geri