Hastalığı geçmedi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YK94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YK94

Emektar Üye
Merhabalar, dişi kuşuma 15 aralıkta veterinerde solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konmuştu, röntgen çeklmişti. Karaciğerinde, kalbinde bir sıkıntı gözlenmedi. Tam hatırlamıyorum ama sanırsam akciğerine inmişti biraz enfeksiyon. Bir de bağırsağı biraz büyümüş denmişti sanırsam. Enrofloksasin, multivitamin, echinacea purpurea, sambucus nigra, probiyotik(4 gün), kuş kumu verildi 22 aralık sabahına kadar 16 aralıktan itibaren kullandım.(kaç damla, günde kaç kere kullandığımı yazı uzamasın diyr yazmadım.)
22 Aralıkta kontrole götürdüğümde ciğerlerinden gelen ses azalmıştı, burun deliği normale dönmüştü büyüklüğü biraz. Hapşırığı biraz azalmıştı. Fakat dışkısı tam düzelmemiş vb. denilmişti. Metranidazol, multivitamin, astragallus kullandım 29 aralık sabahına kadar 23 aralıktan itibaren.(yine dozları vb. yazmıyorum)
Tekrar kontrole getirmem söylendi 29 aralıkta fakat götüremedim. Şu an ise kuşumda benden korktuğunda vb. kuyruğu hafif aşağı yukarı hareket ediyor. Bazen sanırım burnu tıkalıysa o yüzden yemek yerken ağzını açıp kapatıyor. İştahı yerinde. Çok hareketli değil fakat bunu biraz da hasta olduğu için eşinden uzak bir yere koymaya bağlıyorum. Ne yapmalıyım kuşun iyileşmesi için? Probiyotik dışında belirttiğim ürünler hala elimde.

Kuşunuzun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız.

Hayır uygulanmadı.
Bence o ihtimali elemek adına hızlıca ense damlası veya eczaneden kontil alıp uygulanmalı. Antibiyotiği ne kadar suya kaç damla şeklinde uyguladınız ? 4 gün kullanmışsanız az bir süre 5-7 gün kullanılmalıydı o ihtimali elemek adına. Ense damlası işe yaramazsa iyot takviyesi deneriz oda olmazsa tekrar antibiyotik başlanır.

Bence o ihtimali elemek adına hızlıca ense damlası veya eczaneden kontil alıp uygulanmalı. Antibiyotiği ne kadar suya kaç damla şeklinde uyguladınız ? 4 gün kullanmışsanız az bir süre 5-7 gün kullanılmalıydı o ihtimali elemek adına. Ense damlası işe yaramazsa iyot takviyesi deneriz oda olmazsa tekrar antibiyotik başlanır.
4 gün kullanılan probiyotikti biraz düzensiz yazmışım, enrofloksasin 16 aralık sabahtan 21 aralık akşamına kadar sabah akşam 1 damla, metranidazol 23 aralıktan 29 aralık sabahına kadar sabah akşam 1 damla olarak kullanıldı. Suya katılmadı ağzına damlatıldı.

ense damlası nereden bulunur, o olmazsa kontil nedir, reçetesiz alınabiliyor mu? bir de kuşun durumu çok ağır mı sizce merakımdan soruyorum umarım çok büyük bir sorunu yoktur. Bir de arada hapşırıkları sulu olabiliyor onu eklememişim.

Son düzenleme:
ense damlası nereden bulunur, o olmazsa kontil nedir, reçetesiz alınabiliyor mu? bir de kuşun durumu çok ağır mı sizce merakımdan soruyorum umarım çok büyük bir sorunu yoktur.
Ense damlası, ivermectin etken maddeli herhangi bir ilacın enseye damlatılmasına diyoruz. Veterinerden ivermectin etken maddeli herhangi bir ilaç isteyebilirsiniz. 1 ml bile yeter artar bile az alın. 2 damla kullanacaksınız toplamda.
Ayrıca eczabeden iyot damlası da alın. İkisini eş zamanlı uygulayalım. Hızlı olmak açısından.

Ense damlası, ivermectin etken maddeli herhangi bir ilacın enseye damlatılmasına diyoruz. Veterinerden ivermectin etken maddeli herhangi bir ilaç isteyebilirsiniz. 1 ml bile yeter artar bile az alın. 2 damla kullanacaksınız toplamda.
Ayrıca eczabeden iyot damlası da alın. İkisini eş zamanlı uygulayalım. Hızlı olmak açısından.
iyot damlası için özel bir şet belirtmek gerekiyor mu hangi şekilde bir ürün olursa bize lazım olandan olur? bir de aynı veterinerden mi ense damlası alılanbilir sadece başka veteriner verir mi?

iyot damlası için özel bir şet belirtmek gerekiyor mu hangi şekilde bir ürün olursa bize lazım olandan olur? bir de aynı veterinerden mi ense damlası alılanbilir sadece başka veteriner verir mi?
Herhangi veterinerden alın. İyot solisyon dersiniz eczaneye. En uygun fiyatlısını alın sorun olmaz.

Veriyorlar normalde. Ama veterinerden veterinere değişir

bir de iyot ve ense damlasıyla birlikte kuşa bu süreçte destekleyici başka şeyler vermem gerekiyor mu? elimde multivitsmin var fakat probiyotik yok.

Olabildiğince hızlı iyot edinin ki tepkisine bakalım. Hızlı tedavi olduğu için o ihtimali elemiş oluruz en azından. Diğer takviyeler sonraki iş.

Olabildiğince hızlı iyot edinin ki tepkisine bakalım. Hızlı tedavi olduğu için o ihtimali elemiş oluruz en azından. Diğer takviyeler sonraki iş.
yarın eczaneye sormayı düşünüyorum, ense damlasına da aynı şekilde bugün alamam gibi görünüyor.

bir de şunu soracaktım; geçen günlerde sabah baktığımda sanırım tuvaletini sabaha kadar tek bir noktaya yaptığından, daha sarımsı yeşilimsi bir sıvıya sahip dışkı gördüm. Bu durumu birkaç sabah yaşadım. Ayrıca son günlerde yaptığı dışkıları kağıt üzerine yaptığından mı bilmiyorum ama daha sarımsı yeşilimsi sıvılı, daha dağınık dışkısı görünüyordu kafes tabanında. Bir günde dışkısı değişmiş olabilir mi yoksa kağıt yerine peçeteye yapmasıyla mı alakalı bu durum?

Geri