(Baştaki anlatım 10 mart öncesi olanlar)Kuşuma iki yemi karıştırarak veriyorum, petshop sahibi son kullanma tarihinini silmiş o yüzden hiç farketmemişim bir süre taze yemle skt geçmiş yemi birlikte kullanmışım(2hafta falan) farkedince hemen gidip yenisini alıp diğerini çöpe attım, bir problem olmuşsa bile düzenlesin diye avidiar bağırsak düzenleyici almıştım ama hiç ara vermeden kullandım en az on gün bilgilendirilmediğim için Sonra 10 mart gecesi kuşumun dışkısı kırmızı oldu(kokudan kan olduğu belliydi) sabah veteriner hekime götürdüm, koksidiyoz olduğunu söyledi, sulfasym adlı ilacı 40 ml suya 4 damla olacak şekilde 6-7 gün boyunca kullandım, kuşum iyileşti ama dışkısı düzgün olmasına rağmen etrafına renk vermeye devam etti. 4 farklı veteriner hekime sordum koksidiyoz bitmiş, etrafındaki yeşil leke önemli değil dediler. Şuan Nisan ayındayız ama renk verme devam ediyor, dışkı bazen çok iyi renk olarak bazen açık yeşil falan oluyor. Fotoğraf ekleyeceğim gece yaptığı ve bugün gün içinde yaptıklarını. Kuş dişi,kilosu 48 gram, 3 yaşında, 3 senedir kişiliği aynı çok hareketli bir kuş değil, gün içinde yanıma gelir su içmek dışında kafesine gitmez, benim yanımda da yem var o yüzden sürekli yeme erişimi var. Meyve vermeye devam ediyordum, 4 gündür meyve vermedim, tam dolu suluğa 3 damla elma sirkesi damlatıyorum,5. güne girdik şimdi. 4 gündür yanımdaki yemleri kafesin yanına koydum acıktıkça gidip yesin diye, canı sıkıldıkça yem yememesi için. Dışkılarda koku yok, ağzı kokmuyor, kusma yok, dışkıda sindirilmemiş yem yok. Gagada uzama ve birkaç tırnağında renk değişimi var(2019 ağustostan beri) Veteriner hekim problem yok, törpülemeye çalış dedi. Dışkı, gaga ve tırnak fotoğrafı atıyorum, kuşun hikayesini de okudunuz, sizce ne olabilir? Karaciğer diye düşünüyorum ben ama ne yapmalıyım?
Son düzenleme: