Hastalık Belirtileri ve Kaçınılmaz Son Ölüm :(

yamangiller

Yeni Üye
Katılım
4 May 2016
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Kendi kuşlarımdan olan yavruyu bi yakınıma verdim.Yaklaşık 8 aydır onlarlaydı ve neredeyse oturup muhabbet edebilecek kadar iyi konuşuyordu.Bundan 5 gün öncesinde hasta olduğunu hiç konuşmadığını öylece bi köşede kanatlarının altına başını alarak uyuduğunu söylediler. Tüy dönemindeydi.Uzun kanat tüyleri dökülmüştü ben gördüğümde.İshali de vardı.Normal olduğunu düşünerek herhangi bi tedavi uygulamadılar.Arada sırada da olsa yem de yiyordu çünkü. 3 gün sonra sabah kafesinin tabanına inmişti artık. Son raddede antibiyotik verdik ama o günü bile çıkartamadı :(can verirken ağzından sıvı da gelmiş. Size sormak istediğim şu. Bu belirtileri soğuk algınlığı olan bir kuş mu taşır ?Yoksa başka bir rahatsızlığı vardı da biz mi gözden kaçırdık? Okuduklarıma göre hep antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Böyle durumlarda kurtarma olasılığı nedir ? Benimde kuşlarım var ve böyle bir durumla karşılaştığımda ne yapılması gerektiğini öğrenmek istiyorum.
 
Geçmiş olsun. Zaman zaman böyle üzücü durumlar yaşanıyor. İnsanlarda olduğu gibi diğer bütün canlıların da çeşitli hastalıkları var. Biz kendimiz hasta olduğunda nasıl doktora gidiyorsak sevimli dostlarımızı da kendi doktorlarına götürmeliyiz. İnsan için sağına soluna bakmakla yetinmeyip doktor tahliller veriyor. Kesin tanıya bu şekilde varıyor. Buradan hastalıkları ile ilgili konu açan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Kimi zaman kuşun hakkında verdiğiniz bilgilerden ve fotoğrafından kuşun nesi olduğunu anlamak mümkün değil. Kimse alınmasın, gücenmesin. Foruma veteriner hekim de gelmiyor. Gelse de uzaktan teşhis hiç kolay değil.
Beslediğmiz kuşlara iyi teşhis koyup ve tedavi uygulayan veteriner hekimlerin iletişim bilgilerini paylaşırsak. İhtiyacı olan arkadaşlar kolayca ulaşabilirler. Bununla ilgili başlık var forumda. ==> http://www.muhabbetkusu.com.tr/hast...miz-veteriner-hekimleri-paylasalim-17819.html
 
Geçmiş olsun üzüldüm Levent ağabeyin dediği gibi bu durumlarda uzman veterinere gitmek en iyisi
 
Geçmiş olsun. Antibiyotik tedavisi etkin olması için 2-3 gün kadar devam edilmeli. (Tabi ki hastalığa uygun antibiyotikle) Genelde tedaviler hastalığın son aşamasında yapılmaya başlandığından geç kalınmış oluyor ve verilen ilaçlar faydalı olamıyor. Denildiği gibi uzman bir veterinerin erken teşhisiyle çoğu hastalık tedavi edilebilir.
 
Siteyi daha önce keşfedebilseydim keşke. Ankaradayız ve aradığımız her veteriner biz ilgilenmiyoruz dedi. Fakülteye gidecektik oradakilere de güvenimiz kırıldı sağlam kuşu ölü olarak geri vermişlerdi çünkü.
 
Geri
Üst