Hapşırık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YagmurK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YagmurK

Emektar Üye
Merhaba arkadaşlar kuşumda son günlerde sık hapşırma, cere üstü tüylerde yapışma (hapşırık sonucu çıkan sıvıdan dolayı muhtemelen) ve gözlemlediğimde hafif bir kuyruk aşağı inip çıkma durumu gördüm. Uçtuğunda veya koşturduğunda çom fazla bir solunum sıkıntısı olmuyor fakat bazen biraz oluyor gibi çünkü boynunu uzatıp nefes almaya çabalıyor 1-2 saniye bazen. Bugün kekik çayı verdim, maydanoz ve havuç verdim. İştahında ve hareketlerinde bir sıkıntı göremedim. Tüy dökümü vardı birkaç gündür.
Bu arada vitamim ve probiyotik almayı düşünüyorum ne önerirsiniz. Uzun süredir takviye yapmadım sadece yumurta meyve sebse vb. verdim.

son dışkı fotoları, fotolardan birinde bayağı yeşil bir dışkı sıvısı görünmüş, o dışkıyı sabah büyükçe yapmıştı şu ankinin rengi öyle değil. ikinci fotodaki dışkı son yaptığı.

Kuşta enfeksiyon var hocam. Antibiyotik başlamanız gerek. Veterinerden veya eczaneden doksisiklin etken maddeli bir şurup alıp tedavi başlayabilirsiniz. Tablet almayın ama. Bir de damlalık yoksa evde ondan da alın.
Kanatlıoil vitabol ve prozim ( plus olmayandan ) alabilirsiniz..

Son düzenleme:
Enfeksiyon var olduğundan emin miyiz, antibiyotiğin gereksiz kullanımı zararlı olabildiğinden sormak istedim, veterinere vs. sormam da gerekir mi? Bu arada şurup isim olarak önerebilir misiniz? Damlalık ne oluyor tam olarak bilmiyorum da yardımcı olabilirmisiniz. Probiyotik ve vitamin tavsiyesi için teşekkürler. Tedaviye ne zaman başlasam geç kalmış olmam? Damlalık vb. internetten bulmam gerekirse gelmesi biraz zaman alır belki.

Enfeksiyon var olduğundan emin miyiz, antibiyotiğin gereksiz kullanımı zararlı olabildiğinden sormak istedim, veterinere vs. sormam da gerekir mi? Bu arada şurup isim olarak önerebilir misiniz? Damlalık ne oluyor tam olarak bilmiyorum da yardımcı olabilirmisiniz. Probiyotik ve vitamin tavsiyesi için teşekkürler. Tedaviye ne zaman başlasam geç kalmış olmam? Damlalık vb. internetten bulmam gerekirse gelmesi biraz zaman alır belki.

Dışkı anormal,enfeksiyon görüntüsü var. İsterseniz kanatlı hekimine götürün 👍🏻

bir de erkek kuşum başka bir kafeste ama dişi kuşumla yan yana olan bir kafeste. ayırayım mı başka odalara veya uzak bir köşeye, strese girerlermi

İstanbulda kuştan anlayan veteriner var mı bildiğiniz?

İstanbulda kanatlı veteriner kliniği bolca bulunmakta. Birkaç tane öneride bulunabilirim.

Avrupa yakasındakiler
Vetform Veteriner Alternatif Tıp Merkezi,
Şirinvet pet ve kuş veteriner klinik,
Meydanpark Pet Kuş Veteriner Kliniği,

İstanbul Anadolu Yakası
Red Kit Pet ve Kuş Veteriner Kliniği,
GALAKSİ PET ve KUŞ VETERİNER KLİNİĞİ,
Ümraniye Vetumay Pet ve Kuş Veteriner Kliniği

bugün götürülmeli açık mıdır klinikler, yoksa yarın mı götürülmeli

bugün götürülmeli açık mıdır klinikler, yoksa yarın mı götürülmeli

Ne kadar erken götürürseniz o kadar iyi olur. İnternete gitmek istediğiniz kliniğin adını yazın,çalışma saati açık olup olmadığı hakkında vb bilgiler yazar zaten.

iki kuşu da götüreyim mi, ayrı ayrı kalırlarsa belki strese girerler. bir de hava soğuk malum, üstlerine örtü örtmek yeterli gelir mi üşümemeleri için?

Dışarı çıkarmadan önce örneğin yarın götüreceksinizdir yatmadan önce kombiyi kapatın aşama aşama soğur oda. Sonra örtüsüz bile gitseler sorun olmaz. Her ihtimale karşı örtü örtersiniz yinede 👍
Dışkı analizi mutlaka talep edin kafadan ilaç yazıp göndermelerine izin vermeyin. Hastalık net teşhis edilmeli

iki kuşu da götüreyim mi, ayrı ayrı kalırlarsa belki strese girerler. bir de hava soğuk malum, üstlerine örtü örtmek yeterli gelir mi üşümemeleri için?

İki kuş birbiri ile temas ettiyse ve onda da belirtiler varsa onu da götürün. Havalar soğuk olduğu için kuş taşıma çantası varsa ona koyun kuşları veyahut küçük kafesiniz varsa kafesi streçleyin iyice üstünü sağını solunu,küçük bir kısmı açık bırakın nefes almaları için. Nefes almaları için hava deliği olsun havasız kalmasınlar ona göre ayarlayıp götürün. Arada kuşları kontrol edin ne haldeler diye..

İkinci kuşu götürmenize gerek yok. Hastalık belirtisi olursa ona da aynı tedaviyi başlarız. İlaç verirlerse hangi ilaç olduğunu sorun mutlaka. Hamgi etken madde olduğunu bilelim her ihtimale karşı 👍
Doz önerisini de buraya yazın değerlendirelim.

İki kuş birbiri ile temas ettiyse ve onda da belirtiler varsa onu da götürün. Havalar soğuk olduğu için kuş taşıma çantası varsa ona koyun kuşları veyahut küçük kafesiniz varsa kafesi streçleyin iyice üstünü sağını solunu,küçük bir kısmı açık bırakın nefes almaları için. Nefes almaları için hava deliği olsun havasız kalmasınlar ona göre ayarlayıp götürün. Arada kuşları kontrol edin ne haldeler diye..
taşıma kafesim yok maalesef polar büyük bi örtüm var onunla götürmeyi planlıyorum.

İkinci kuşu götürmenize gerek yok. Hastalık belirtisi olursa ona da aynı tedaviyi başlarız. İlaç verirlerse hangi ilaç olduğunu sorun mutlaka. Hamgi etken madde olduğunu bilelim her ihtimale karşı 👍
Doz önerisini de buraya yazın değerlendirelim.
bugün imkan sağlayabilirsem götüreyim örtü sarıp direkt polar örtüyle götürsem kuş açısından sorun olur mu

Tırnağı takılmadığı sürece sorun olmaz. Çıkarmadan önce polarla yarım örtün polara alışsın şimdiden yarı örtün mesela

Yemeklerini yiyorlar iştah enerji durumları iyi ise yarın sabah erkenden götürün. Şimdi karanlıkta sizin için zor olabilir.

Yemeklerini yiyorlar iştah enerji durumları iyi ise yarın sabah erkenden götürün. Şimdi karanlıkta sizin için zor olabilir.
şu an götürme için imkanım var kalın polar örtü ile kuşu örttüm sadece hasta olanı götüreceğim. iştah ve enerji açısından ikisinde de sıkıntı yok.

Şirinvet yakın mı size? Şirinveti öneririm öncelikle. O da kapanmak üzere diye yazıyor 18.00 da kapanıyormuş. Vetform Gözde hocayı da öneririm ama o klinik de bugün kapalıymış.

Geri