Hangisine yeni eş almalıyım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UmutDem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UmutDem

Yeni Üye
Arkadaşlar erkek ve dişi kuşum yuvalikli kafesteler uzunca bir süredir arada birbirlerine kur yapıp yem kusuyorlar ama genelde çok kavga ediyorlar büyük ihtimal birbirlerini beğenmiyorlar ama ayrıda yapamıyorlar sizce hangisine yeni bir eş almalıyım ? Dişi erkeğe yemi mamayı zehir ediyor resmen yedirmiyor çünkü

-Bir süre ayırın. Kafesleri 2 gün birbirini görmeyecek şekilde ve ses duyulmayacak şekilde, 5-7 gün birbirini görecel ve sesini duyacak şekilde ayırın.Erkeğe ve dişiye 3-4 günde bir havuç verin.
-Kafeste dişi kuş baskın anlaşılan.
Üretim yapmak için alınmış iki kuşsa ve ikisi de evcil değilse, ben erkeğe eş almayı tercih ederdim. Çünkü baskın bir dişiye eş tutturmak kolay olmaz.
-Ancak iki kuşta evcilse kararı siz vermek zorundasınız.

-Bir süre ayırın. Kafesleri 2 gün birbirini görmeyecek şekilde ve ses duyulmayacak şekilde, 5-7 gün birbirini görecel ve sesini duyacak şekilde ayırın.Erkeğe ve dişiye 3-4 günde bir havuç verin.
-Kafeste dişi kuş baskın anlaşılan.
Üretim yapmak için alınmış iki kuşsa ve ikisi de evcil değilse, ben erkeğe eş almayı tercih ederdim. Çünkü baskın bir dişiye eş tutturmak kolay olmaz.
-Ancak iki kuşta evcilse kararı siz vermek zorundasınız
İkiside evcil ve bana çok alışkınlar özellikle erkek ağzımın dibinden ayrılmaz. Ayırmayı denedim fakat dişi huzursuz oldu strese girer korkusuyla aynı gün tekrar birleştirdim. Ve evet dişi baskın maalesef eş değilde arkadaş gibiler

Merak etmeyin dişi strese girmez. Aksine erkeği rahatlatırsınız ayırarak.
Süreci uygulayın. Sonrasında karar size kalıyor.

Geri