Hangi malzemeleri bulundurmalıyım?

Çiko Sandal

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşlarım ( biri 10 diğeri 8 aylık) çiftleşmeye başladılar. Henüz yuvalık almamıştım küçükler diye ama durum böyle olunca almak zorundayım diye düşünüyorum. Bu çiftleşme döneminde kafeste neler bulundurmam gerekiyor? Kafesin düzeni nasıl olmalı? Yardımcı olursanız çok çok sevinirim: )

Kalamar kemiği, mineral blok, yuvalık içine siyah çam talaşı veya mısır granülü, sularına multivitamin, kafeste 2 tünek olmalı, tünekler kafes tellerine çok yakın olurlarsa yani kuyrukları dışarıda kalırsa çiftleşirken sıkıntı yaşayabiliyorlar rahat bir ortam olması lazım, kafesin küçük olmaması lazım.

Quik Siyah Çam Talaşı Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al (hepsiburada.com) siyah çam talaşı alacaksanız bunu almanızı öneririm, ben de bunu kullandım, bit vs. yapmıyor ve kuşların nefes yolları sağlığı için güzel bir ürün. Kutusunun 4'te birini bile kullanmamışımdır, 50g'dı sanırım ama çok fazla var içinde, gayet yeterli olacaktır.
Satıcısı güvenilir mi emin değilim ama bu ürünü alacaksanız başka satıcılara da bakabilirsiniz, size en uygun olanını alabilirsiniz.

Bu arada yuvalık alacaksanız geniş olmasına ve folluklu olmasına dikkat edin sağlıklı yavrular için 🤗

Geri