Göz sorunu

Gözem Elma

Emektar Üye
Muhabbet Kuşu Üreticisi
merhaba arkadaşlarım iki tane çift kuşum var yani henüz küçükler forumda 4-5 ay civarı olduğu söylendi hatta daha fazla veya az diyenler de oldu. Ancak çok büyük değiller. Gerekirse resimlerini de atabilirim. Kuşlarımı günlük olarak kontrol ediyorum tüylerini gözlerini gagasını dün akşam kontrolleri yaparken kuşlarımın gözlerindeki gri halkanın bir anda oluştuğunu gördüm bir önceki gün yoktu aniden bir gün içindeki ikisinin gözlerinde de belirdi bu Bi sorun mudur acaba çünkü erkek kuşumun daha alın çizgileri açılmadı bile ilk tüylerine dahi girmediler düne kadar gözleri simsiyahtı aniden neden çıktı o gri halkalar bilmediğim için soruyorum.

Aniden olması normal yani öyle mi özel mamalar aldım onlara tohumlar vitaminler biraz hızlı gidiyorlar yaşlarına göre sanırım
bakım çok önemli dediğiniz gibi forum dan @Bünyamin Altay ustamın kuşların da görmüştüm 5 aylık kuşlar 8,9 aylık hatta 1 yaşında ki kuşlar gibi olgunluğa ulaş durumdaydı

bakım çok önemli dediğiniz gibi forum dan @Bünyamin Altay ustamın kuşların da görmüştüm 5 aylık kuşlar 8,9 aylık hatta 1 yaşında ki kuşlar gibi olgunluğa ulaş durumdaydı
Evet sanırım o yüzden oluyor yaşında gibi çok irileştiler sorun yaratmaz umarım önlerinde maması haftada iki gün sebzesi meyvesi vitaminleri özel mamalar hepsini veriyorum gözlerini birden bir gün içinde öyle görünce endişelendim

Dün oldu çünkü günlük kontrol yapıyorum dün gündüz yapamadım bu yüzden akşam yaptım çok tuhaf Bi durum olduğu için sormak istedim
merhaba dediğiniz olayı bende yaşıyorum geçenlerde telefonun ışığıyla baktığımda bende gözlerindeki irisleri gördüm aslında o gözde oluşan iris yavru dönemi bittiğinde yaklaşık 2 ay civarı olduğunda iris oluşmaya başlıyor ama bunu gün ışığında görmek çok zor gün geçtikçe irisin rengi açılıyor endişelenmeyin siz yeni fark etmiş olabilirsiniz rica etsem bi resim paylaşırmısınız merak ettim

Oluşmaya başlamıştır önceden tam belirgin olmadığı için fark etmemisinizdir. Yani şimdi tam farkettiniz o birgünde oluşmamıştır.

merhaba dediğiniz olayı bende yaşıyorum geçenlerde telefonun ışığıyla baktığımda bende gözlerindeki irisleri gördüm aslında o gözde oluşan iris yavru dönemi bittiğinde yaklaşık 2 ay civarı olduğunda iris oluşmaya başlıyor ama bunu gün ışığında görmek çok zor gün geçtikçe irisin rengi açılıyor endişelenmeyin siz yeni fark etmiş olabilirsiniz rica etsem bi resim paylaşırmısınız merak ettim
Oluşmaya başlamıştır önceden tam belirgin olmadığı için fark etmemisinizdir. Yani şimdi tam farkettiniz o birgünde oluşmamıştır.
Ya şöyle anlatıyım günlük bakıyorum Işık'ta ve normal ancak bu dediğim şey bir anda oldu gri bile değil direkt bembeyaz Bi çerçeve farketmemek imkansız dişim cremio onun daha az gözüküyor kırmızı olduğundan ama erkek kuşumun bir anda oldu dün bembeyaz şekilde gri bile değil resmini paylaşıcam birazdan

Geri