gecici korluk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hülya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hülya

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba geçen gün yazmıştım kuşum aniden görme kaybı yaşadı diye veterinere goturnustunm kafasını çarpmış dedi o günden sonra farklı bir veterinere götürdüm oda aynı şeyi söyledi parazit damlası ve antibiyotik+damla verdi suya karistirmak için 2 gündür kullanıyorum kuşum bu akşam hep uyuyor halsiz tehlikeli mı sizce bu durum

IMG-20170515-WA0006.jpg

dün gece az uyuduysa ondan olabilir. Gözlemleyin bu belirti artarsa yani daha sık uyuklamaya başlarsa özellikle de gündüz yaparsa antibiyotiği kesip anti fungal bir ilaç başlamanız gerekecek.

Bugün ilk defa akşam üstü böyle oldu baygın gibi arada uyanıyor kızıl darı ve su içiyor sonra yine uyuyor dokununca isirmiyor tepkiden vermiyor.surekli uyuyup uyanıyor silkeleniyor kaşınıyor ishal yok antibiyotik bıraktım minosol damlatiyorum suyuna o dediğiniz ilacı nasıl bulabilirim

İlaçlarında etkisi olabilir. Isırması için uğraşmayın bırakın uyusun. Uyandırmak çözüm değil. Strese girer. Rahat bırakmaya çalışın sakin odada dursun gürültü olmasın sıcak ortamda olsun. Çok eliniz ile müdahale etmeyin.

Ölür mü peki
Ayrıca anti fungal ilacı nerede bulabilirim

SM-A700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ölür mü peki
Ayrıca anti fungal ilacı nerede bulabilirim

İnşallah iyileşir. Gözlemleyin vitaminlerini ilaçlarını eksik etmeyin. yeminden suyundan tükettiğinden emin olun. Yemez ise takviye mama tarifleri var internet üzerinde. Sanırım eczanelerde var. Emin değilim ama sorun isterseniz. Bi petshoplara sorun bir de eczanelere. Kuş için kullanacağınızı belirtin. En kötü bulamazsanız veterinere gidin.

Antibiyotik damlasını kestim sanırım fazlaca ağır geldi
Elimde +minosol vitamin damlası var ishal için vermişti veteriner ona başladım birde sarı bir kutuda a vitamini var ikisini ayrı sulukta veriyorum. Umarım iyi gelir. Psikolojik olarak cidden iyi hissetmiyorum korku panik içindeyim

Antibiyotik damlasını kestim sanırım fazlaca ağır geldi
Elimde +minosol vitamin damlası var ishal için vermişti veteriner ona başladım birde sarı bir kutuda a vitamini var ikisini ayrı sulukta veriyorum. Umarım iyi gelir. Psikolojik olarak cidden iyi hissetmiyorum korku panik içindeyim

Sakin olmaya çalışın. Sizin stresinizi bile hissedebilen hassas canlılardır. Ayrı sulukta neden veriliyor? Antibiyotiği kaç gündür veriyordunuz? Kakalarını kontrol edin arada.

Antibiyotigi cmrtesi gününden beri kullanıyorum . Veteriner iki damla verdi biri antibiyotik+vitamin diğeri parazit için 1 damla parazit 2 damla antibiyotik kullanicaksin dedi ayrı sulukta o yüzden ayrı kullandım hep
Ama şimdi antibiyotigi kestim evdeki a vitamini ve minosol ü kullanıyorum sıkıntı olur belki diye

Dışkısı cıvık ta değil çok koyu da degil sadece bu ara İdrari fazla

yağsız tuzsuz Pirinç haşlayıp verdiniz mi veya Patates? Yemlerine Pirinç unu takviseyi de yapın. Haşlanmış princin suyunu suluğuna karıştırın. 12 saatte bir değiştirmeniz gerek. Dışkıyı toparlar.

Bugün ilk defa akşam üstü böyle oldu baygın gibi arada uyanıyor kızıl darı ve su içiyor sonra yine uyuyor dokununca isirmiyor tepkiden vermiyor.surekli uyuyup uyanıyor silkeleniyor kaşınıyor ishal yok antibiyotik bıraktım minosol damlatiyorum suyuna o dediğiniz ilacı nasıl bulabilirim
Vakti çok az eczanedeb flagyl veya ornidazol etken maddeli bir şurup alın ve hemen tedaviye başlayın. İlk iki gün Sabah akşam ağzına bir damla damlatacaksınız. Çeyrek suluğuna da 6 damla damlatacaksınız. Kalan üç gün sadece suyuna katarsanız yeter. Tedavi 5 gün sürecek

Şuan durumu düzeldi gibi antibiyotigi kestim +minosol verdim bugün öğleden sonra durumu düzeldi daha iyi kısa kısa uçuyorda
Eczaneye gittim ama eczaci sorumluluk kabul edemem dedi veterinere konuşun dedi onunla konuştum verdiğim vitamin böyle birşey yapmaz dedi kuş strese girmiş dedi bekleyin üstüne varmayın3duzelir dedi

Düzeldiyse iyi ama iyi gözlemleyin. Bazı hastalıklarda ara ara iyi görünüp sonra tekrar bitkinleşebiliyorlar. Gözleriniz üzerinde olsun..

Tmm çok çık tsk ederim siz bana ilac ismini yazsanız sevinirim ben eczacıya danissamda yardımcı olmadı
Denediğiniz ilac varsa öğrenip almak isterim yardımlarınız için çok tskler bu arada

Biteral tablet veya flagyl alın ama hasta değilse vermeyin.

Sadece halsiz yıprandı tabii neredeyse 3 haftadır rahatsız ben 1 hafta oncesi anladim birde sürekli gidiyorum yanına korktuğumdan uykusu bölünüyordu bugün düne göre daha iyi hareketlilydi en azından 9 gibi uykuya daldı o kadarda olur ssnirim[emoji6]

Geri