Gece-Gündüz Dışkı Farkı

İsmail ERDEN

Emektar Üye
Merhabalar,

Muhabbet kuşumun dışkıları gündüz gayet normaln Haki rengi yeşil, biraz açık ve beyaz. Bazılarında etrafında şeffaf sıvı var. Gece dışkılarıda bu şekilde ama etrafında yeşil hareler var. Altını temizlemişler fotoğraf çekemedim. Neşeside iyi, iştahı fena değil. Sebebi ne olabilir?

Hocam probiyotiklik bir durum değilde bakteri ile ilgili bir durum olabilir mi acaba?

Aynı odada duruyoruz. Sürekli birşeyler söylüyor, ötüyor. Yanına gidince hemen tele atlıyor. Yani dışarıdan çok sağlıklı bir kuş gibi. İlk başlarda 40-41 gramdı. Sonra hasta oldu, konu açmıştım buraya swap testi yaptırdım. 38 grama düştü. Dün 37 gramdı, bugün 36,5 gram geldi. Çok neşeli, gündüz dışkıları haki yeşili ve beyaz, çok iştahlı yemiyor ama orta halli yem yiyiyor.

Gece uyurken tek ayağını kaldırmaya başladı.Ayak tırnaklarını hiç kesmedim videoda görebilirsiniz, tırnakları çok uzun. Acaba gece tek ayağını kaldırdığında tırnakları ayağını acıtıyor ve dışkıları bu yüzden gece böyle oluyor olabilir mi? Üşüyor olamaz, peteğe çok yakın sayılır.

Gece yaptığı dışkılar;

Gündüz yaptığı dışkılar;

Şu anki videosu;

@Selçuk YÜKSEL

Flagyl yazdırın eczaneden alın. Çeyrek suluğa 4 damla 5 gün kullanın.

Video açılmadı bende.Kuşun dışkıları normal değil, idrarın berrak olması lazım,kilo vermesi de belirti olabilir. Dışkılar enfeksiyon görüntüsünde. Bana mantar gibi geldi. Kuşta öğürme kusma ağzında ve dışkılarında kötü koku var mı? Selçuk bey de trikomonis diyor,ağzının içini kontrol eder misiniz sarı sarı veya beyaz renkli peynirimsi şeyler var mı? Kuşta sürekli dil döndürme hareketi var mı?

images

Video açılmadı bende.Kuşun dışkıları normal değil, idrarın berrak olması lazım,kilo vermesi de belirti olabilir. Dışkılar enfeksiyon görüntüsünde. Bana mantar gibi geldi. Kuşta öğürme kusma ağzında ve dışkılarında kötü koku var mı? Selçuk bey de trikomonis diyor,ağzının içini kontrol eder misiniz sarı sarı veya beyaz renkli peynirimsi şeyler var mı? Kuşta sürekli dil döndürme hareketi var mı?

images

Hocam bu bahsettikleriniz yok. Gece kötü gündüz nürmal dışkı yapıyor. Video yu nasıl yapabilirim? Bir daha deneyebilir misiniz? Chrome da açabiliyorum.

Video yu 4k60fps çekmiştim şimdi 1080p 30fps çektim farklı bir siteye upload ediyorum. Farklı bir siteden link paylaşacağım.

Hocam gece kötü gündüz normal ya, gece tek ayağını kaldırmaya başladı. Eskiden yapmazdı, 2 ayağı üzerinde uyurdu. Acaba tırnakları uzun diye canını yakıyor gece o yüzden böyle dışkı yapıyor olabilir mi?

Hocam gece kötü gündüz normal ya, gece tek ayağını kaldırmaya başladı. Eskiden yapmazdı, 2 ayağı üzerinde uyurdu. Acaba tırnakları uzun diye canını yakıyor gece o yüzden böyle dışkı yapıyor olabilir mi?

Tek ayak üzerinde uyuması bir hastalık belirtisi değil. Kuşlar tek ayak üzerinde de uyurlar normaldir. Kuşunuzun ağzının içine baktınız mı? Tırnak uzunluğu ile dışkının rengi alakasız. Videoyu izledim evet kötü görünmüyor ama bana şüpheli geldi durumu. Mantar dışkısına benzettim. Mantar veya parazit(trikomonis) olup olmadığı test sonucunda çıkar. İmkanınız varsa analiz yaptırın. Eğer yoksa tahmine göre ilaç önerebiliriz ancak.

Tek ayak üzerinde uyuması bir hastalık belirtisi değil. Kuşlar tek ayak üzerinde de uyurlar normaldir. Kuşunuzun ağzının içine baktınız mı? Tırnak uzunluğu ile dışkının rengi alakasız. Videoyu izledim evet kötü görünmüyor ama bana şüpheli geldi durumu. Mantar dışkısına benzettim. Mantar veya parazit(trikomonis) olup olmadığı test sonucunda çıkar. İmkanınız varsa analiz yaptırın. Eğer yoksa tahmine göre ilaç önerebiliriz ancak.
Hocam tek ayağını çekince tırnağı batıyor acıtıyor bu yüzden olabilir mi acaba?

Ağzına bakmadım elime alıp ama yok gibiydi, birazdan bakıp yazacağım.

Hocam tek ayağını çekince tırnağı batıyor acıtıyor bu yüzden olabilir mi acaba?

Ağzına bakmadım elime alıp ama yok gibiydi, birazdan bakıp yazacağım.

Ağzının içine iyice bakın inceleyin. Kokuya da bakın yaklaşıp. Ağzında mukoza salyamsı veya peynirimsi şeyler var mı kontrol edin. Bu arada dışkılarda kötü bir koku var mı?

Geri