GAGADA VE BURUNDA OLUŞAN SİYAH LEKE

elif34

Yeni Üye
Merhaba, 3 yaşındaki erkek muhabbet kuşumun gagasinda siyah bir leke belirdi. Bir yere çarptığını düşündüm ancak emin olamadım. Bu leke zamanla daha da siyahlaştı. Yaklaşık 1 gün sonra da burnunda bir yara çıktı azıcık kanadı burnunun bir deliği yaralandı orası da siyahlaştı. Kuşun hali tavrı dışkısı normal. Dişi kuş mu saldırdı diye de düşündüm(daha önce saldırdığı için kafesleri ayırmıştım) ama kafesleri açık odada serbestler, aynı kafese de koymuyorum. Endişe etmeli miyim? Bu bir hastalık mı? Neler yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, 3 yaşındaki erkek muhabbet kuşumun gagasinda siyah bir leke belirdi. Bir yere çarptığını düşündüm ancak emin olamadım. Bu leke zamanla daha da siyahlaştı. Yaklaşık 1 gün sonra da burnunda bir yara çıktı azıcık kanadı burnunun bir deliği yaralandı orası da siyahlaştı. Kuşun hali tavrı dışkısı normal. Dişi kuş mu saldırdı diye de düşündüm(daha önce saldırdığı için kafesleri ayırmıştım) ama kafesleri açık odada serbestler, aynı kafese de koymuyorum. Endişe etmeli miyim? Bu bir hastalık mı? Neler yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Nemli pamukla yada peçeteyle silmeyi denedinizmi. Gagadaki dokular zarar görmüş olabilir sürtme veya darbeyle morluk olusabilir.

@CazadoR1717 arkadaşımızın dediği gibi yapın silmeye çalışın nemli pamuklu bez ile.
Darbeye bağlı olabilir. Ama mantar da siyahlaşma yapabilir. Elinizde Entrobac probiyotik var ise pirinç tanesi kadarını azıcık su ile karıştırın ve pamuğu ıslatıp orayı silin günde 3 kez. Bacillus subtilis var entrobac içinde,bacillus subtilis de antifungal özellikte.
Veya elinizde neem yağı var ise kantaron yağı ile seyreltip oraya sürün sabah akşam 1 kez.

Bu arada kuşun hal ve hareketleri,dışkıları nasıl?

@CazadoR1717 arkadaşımızın dediği gibi yapın silmeye çalışın nemli pamuklu bez ile.
Darbeye bağlı olabilir. Ama mantar da siyahlaşma yapabilir. Elinizde Entrobac probiyotik var ise pirinç tanesi kadarını azıcık su ile karıştırın ve pamuğu ıslatıp orayı silin günde 3 kez. Bacillus subtilis var entrobac içinde,bacillus subtilis de antifungal özellikte.
Veya elinizde neem yağı var ise kantaron yağı ile seyreltip oraya sürün sabah akşam 1 kez.

Bu arada kuşun hal ve hareketleri,dışkıları nasıl?
Tatlı badem yağı ile silmiştim gagasini, burnunu silmedim ama çünkü doku kaybı var gibi gözüküyordu zarar vermekten korktum.
Röhnfried Entrobac Probiyotik sipariş etmiştim birkaç gün önce geldiğinde dediğiniz gibi yapayım. Neem yagi maalesef yok aktara bakayım önerdiğiniz bir marka var mi? elimde kantaron yağı var soğuk sıkım da var da maserasyon ile yapılmış olanından da var. Maserasyon olanını kullanayım mi? Kuşun hal ve hareketleri normal her zamanki gibi enerjik, dışkısı da normal ishal değil. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, bulunduğum şehirde kuş veterineri olmadığı için buraya başvurdum.

Nemli pamukla yada peçeteyle silmeyi denedinizmi. Gagadaki dokular zarar görmüş olabilir sürtme veya darbeyle morluk olusabilir.
Tatlı badem yağı ile sildim ancak burnunu silmedim çünkü doku kaybı var gibi duruyordu endişe ettim zarar veririm diye. Aslında ben başta darbeden sandım çünkü normalde öğlen acıyorum akşama kadar dışarıda takılıyorlar ama o gün biraz daha geç açmak zorunda kaldım. Coşup gagasini tellere vuruyor bazen de şiddetli yapıyor öyle bir şey olduğunu düşündüm ama sonra burnu da siyahlaninca korktum. Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz ve tavsiyeniz için.

Tatlı badem yağı ile silmiştim gagasini, burnunu silmedim ama çünkü doku kaybı var gibi gözüküyordu zarar vermekten korktum.
Röhnfried Entrobac Probiyotik sipariş etmiştim birkaç gün önce geldiğinde dediğiniz gibi yapayım. Neem yagi maalesef yok aktara bakayım önerdiğiniz bir marka var mi? elimde kantaron yağı var soğuk sıkım da var da maserasyon ile yapılmış olanından da var. Maserasyon olanını kullanayım mi? Kuşun hal ve hareketleri normal her zamanki gibi enerjik, dışkısı da normal ishal değil. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, bulunduğum şehirde kuş veterineri olmadığı için buraya başvurdum.
Soğuk sıkım farkı nedir bilmiyorum. Neem yağı markası öneriniz var mı @Selçuk YÜKSEL

Bu arada kuşunuzun beslenme programını da yazar mısınız mineral eksikliği de vücutta soruna neden olabilir gaganın kırılgan olması falan.
Yem ve su harici verdiğiniz şeyler varsa yazın detaylı 👍🏻
Bu arada istediğiniz soruları sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırız ☺️

Soğuk sıkım farkı nedir bilmiyorum. Neem yağı markası öneriniz var mı @Selçuk YÜKSEL
Soğuk sıkım direkt bitkinin yağını çıkararak elde ediliyor daha konsantre oluyor yani elimdeki soğuk sıkım sari kantaron yağının etiketine içilmez ibaresi eklenmiş, maserasyon zeytinyağında bitkiyi bekleterek demleme usulü yapiliyor bu içilebilir bir yağ.

Bu arada kuşunuzun beslenme programını da yazar mısınız mineral eksikliği de vücutta soruna neden olabilir gaganın kırılgan olması falan.
Yem ve su harici verdiğiniz şeyler varsa yazın detaylı 👍🏻
Bu arada istediğiniz soruları sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırız ☺️
Best marka kuş yemi kullanıyorum, dereotu, maydanoz, marul, salatalık veriyorum en çok dereotunu sevdiği için onu daha çok veriyorum başka şeyler de koyuyorum havuç gibi ama pek yemiyor. Bezelye bakla haşlayıp vermiştim yemiyor diye bıraktım onları. Nadiren haşlama yumurta yediriyorum. Haftada yaklasik bir iki defa vitamin ekliyorum suyuna(multi). Tüy dönümüne girince de b vitamini ekliyorum. Kafesinde mürekkep balığı kemiği ve kemirme taşı var. Teşekkür ederim ilginiz için 🌸

Hocam bu durum basit bir gaga yaralanması değil. Dişi kuşun saldırmasıyla olacak birşey de değil kuvvetle muhtemel bir hastalık belirtisi. Kuşun dışkılarını paylaşır mısınız. Bacteriel veya virüs kaynaklı bir hastalık olabilir..

Best marka kuş yemi kullanıyorum, dereotu, maydanoz, marul, salatalık veriyorum en çok dereotunu sevdiği için onu daha çok veriyorum başka şeyler de koyuyorum havuç gibi ama pek yemiyor. Bezelye bakla haşlayıp vermiştim yemiyor diye bıraktım onları. Nadiren haşlama yumurta yediriyorum. Haftada yaklasik bir iki defa vitamin ekliyorum suyuna(multi). Tüy dönümüne girince de b vitamini ekliyorum. Kafesinde mürekkep balığı kemiği ve kemirme taşı var. Teşekkür ederim ilginiz için 🌸

Hocam bu durum basit bir gaga yaralanması değil. Dişi kuşun saldırmasıyla olacak birşey de değil kuvvetle muhtemel bir hastalık belirtisi. Kuşun dışkılarını paylaşır mısınız. Bacteriel veya virüs kaynaklı bir hastalık olabilir..
Selçuk hocam, dışkı fotoğrafları bu şekilde. Son birkaç gündür asabi bir de ama enerjisi yerinde. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Dışkı normal dediniz ama tam normal değil,leke bırakıyor. Ayrıca form olarak da normal değil. Tohum harici yediği şeyler sebebi ile olabilir.
Aslında daha iyiydi gündüz kontrol ettiğimde de Selçuk Bey foto isteyince eve gidip yeni altlik koydum güncel hali bu şekildeymiş. Dün ve bugün yem dışında bir şey yemedi.

Hocam resimlerden tam anlayamadım. Dışkı rengi parlak siyah mı ?

Siyah değil fotoğrafta biraz koyu çıkıyor, ilk yaptığında yeşil durdukça rengi biraz daha koyulaşıyor. Yesil de koyu sayilir ama. Tekrar çektim ışık altinda ama yine belli olmuyor eklemedim.

Siyah değilse iyi resimde siyah görünüyordu çünkü iyiki sormuşum. Açıkçası antibiyotik başlamakla başlamamak arasında kaldım. Parazit için bir ilaç kullandınız mı son zamanlarda ?

Evet haklisiniz ben siyah göründüğüne dikkat etmemisim iyi ki sordunuz. En son kullandığım ilaç Dr.Adeno-Coli 4'in 1 Mix. Kuşta böyle bir siyahlanma olusunca endise ettim elimdeki tek işe yaradigina sahit oldugum ilac da buydu belki iyi gelir diye 1 gun suyuna ekledim sonra bilip bilmeden iş yapmamak adına bıraktım ve biraz daha araştırırken bu siteyi buldum. Bulunduğum sehirde kus veterineri yok maalesef bazen deneme yanilma yontemi ile hareket ediyorum. Parazit için bir ilaç mı bilmiyorum yine internet üzerinden birinin tavsiyesi ile kullanıp kusta iyileşme görmüştüm.

O ilaca başlamışsınız madem devam edin 5 gün verin ne dozda veriyorsunuz ? Bir ilaca başlamadan sormanız lazım başladıktan sonra devam edilmelidir. Direnç gelişmemesi adına.
Elinizde probiyotik varsa probiyotikle birlikte ilaca devam edin yarım suluğa mercimek tanesi kadar ilaç katarak devam edin gelişmeleri yazın.

Geri