Gaga problemi

Gunesfidan

Meraklı Üye
Merhabalar. Pamukta gaga sorunu mevcut yaklasik uc hafta once bir veterinere goturdum son sekiz aydirda gaga da uzama vardi veteriner gaga uyuzu olmus dedi kesme ve torpuleme yapti ve daha sonrasindan stronghold ilaci her hafta birer damla toplamda 4 hafta enseye damlatmak kaydi ile devam edeceksin dedi ayrica iki gun arayla vilmectin bir serum ile karistirip onuda damlatcaksin dedi . Gaga uzar ama yavas yavas uzar daha sonrasinda uzamasi durur dedi fakat ben vilmectin vermedim sadece stronghold verdim o da bir kere sadece 🙁 ve gaga uzamaya devam ediyor uc gundur de halsiz eski nesesi yok 🙁 yardimci olabilir misiniz @Selçuk YÜKSEL

Videosunu paylaşır mısınız.. Beyaz zemin üzerine yaptığı dışkı resmini de paylaşın.

Eski konunuzda da gaga uzamasından bahsetmiştiniz. Gaganın sık sık uzamasının karaciğerle ilgili olabileceğini ve röntgen çektirilmesini söylemiştim,çektirdiyseniz sonuç ne çıktı ? Karaciğer nasıl?
Karaciğerde sorun varsa gaga uzamaya devam edebilir dolayısı ile tedavi edilmedikçe çözüm bulamazsınız. Ayrıca bahsettiğiniz o damla parazit damlası,gaga ile alakası ne ki?

https://streamable.com/39u6ge https://hizliresim.com/2f9ezuu
https://hizliresim.com/ofsw36f karaciger degil dedi veteriner hekim rontgen cekildi bir sıkıntısı yok dendi fakat gaga uyuzu olunmuş daha oncesinden herhangi bir kuştan kapmis ve gagaya yerlesmis dedi bariz belli bu dedi . Ne yapacağımı bilemiyorum acikcasi ve izmire veteriner hekimlere goturmek istiyorum ama otobüste perişan olur diye korkuyorum @Selçuk YÜKSEL
Hocam neem yağı edinip günde 2-3 kez sürün. Ayrıca Depovit aminovit alıp ilk hafta her gün sonrasında haftada 2 defa kullanın. Probiyotik yoksa onu da edinin.

Probiyotik var hocamm dizayme kullanıyorum. Peki siz bu fotoğraflarda ve video da ne gordunuz :( @Selçuk YÜKSEL birde ben karaciger destekleyici alayim mi ?
Gagada parazit de olsa mantarda olsa neem yağı sorunu çözecektir. Dediğim ürünleri alın aminovit zaten karaciğeri destekler. Ayrıca destekleyici almak şart değil ama iyi de olur. Şimdi ilk yapmanız gereken gagasına vilmectin sürmek. Gaganın her yerine sürün.

Gaga uyuzu hakkında şöyle bir bilgi buldum.

"Papağanlarda özellikle muhabbet kuşlarında yaygın olarak görülen gaga uyuzu.

Bağışıklık sistemi baskılanması, yetersiz beslenme ve özellikle hijyen koşullarına uyulmaması ile başlayan mantar ve knemidocoptes uyuzunun sebep olduğu hastalık. Bu tarz durumlarda gagaya kesinlikle müdahale etmeyin. Beslenme ve hijyene dikkat edilmesi, kuşunuzun iç-dış parazitlerinin düzenli olarak yapılması bu hastalıktan korunmasına yardımcı olur. Kuşunuzda böyle bir durum varsa muhakkak bir kuş hekimine başvurunuz."

Temizdir kesinlikle pis kullanmam kafesini surekli yıkar temizler ve hijyenik tutmaya ozen gösteririm. Hepsi temin edilip yapılacaktır . Neem yağını nereden bulabilirim aktarlarda olur sanirim dimi

Temizdir kesinlikle pis kullanmam kafesini surekli yıkar temizler ve hijyenik tutmaya ozen gösteririm. Hepsi temin edilip yapılacaktır . Neem yağını nereden bulabilirim aktarlarda olur sanirim dimi

Kafesi her şeyi geniş spektrumlu dezenfektan ile temizleyiniz örneğin virkon s gibi. Sonra dış parazit damlası yapınız.

Nem yağı uyuz için işe yarar mı bilmiyorum ama alacaksanız aktardan almayın,yağ satan dükkanlardan bakın veya kozmetik yerlerine. Veya güvenilir yerlerden sipariş edin.
Elinizde de eldiven olsun sürerken,geçene kadar kuşa çıplak elle dokunmayın.

Geri