Merhaba, yavru kuşların gagasında zamanla soyulmalar meydana gelebilir bunlar doğaldır endişe etmeyin maşallah pekte güzelmişKuşumun gagası pürüzsüz değil. Ne yaparsam geçer acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 57121
Çok teşekkür ediyorum gaga taşı, kalamar kemiği ve de mineral blok üçü de var kafesinde Bir çok sebze ve meyve de veriyorum. Haşlanmış yumurta, patates de veriyorum. Onun dışında bi kere tüy tüpçükleri gözüktü b vitamini ekledim suluğuna sonra kayboldu tüpçükler. 2 gün gibi kısa bi sürede kaybolur mu?Unutmadan ekleyeyim gaga sağlığı açısından kafeste kalamar kemiği ve mineral blok bulundurmanız yeterli olacaktır. Gaga taşı yerine kalamar kemiği daha sağlıklı.
Rica ederim. Kuştan kuşa ve bazen de dönemlere göre tüy dökümü zamanı değişir. 2 günde tüy tüplerinin temizlenmiş olması iyi olmuş rahatlamıştır minik. Eğer tüy dökümü yeni gerçekleştiyse tüpçükler bitmiş olsa dahi bir süre B vitamini vermeye devam edin .Çok teşekkür ediyorum gaga taşı, kalamar kemiği ve de mineral blok üçü de var kafesinde Bir çok sebze ve meyve de veriyorum. Haşlanmış yumurta, patates de veriyorum. Onun dışında bi kere tüy tüpçükleri gözüktü b vitamini ekledim suluğuna sonra kayboldu tüpçükler. 2 gün gibi kısa bi sürede kaybolur mu?
Böyle şeyler olabilir endişelenmeyin normaldir. Maşallah.Kuşumun gagası pürüzsüz değil. Ne yaparsam geçer acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 57121