berna
Yeni Üye
öncelikle merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim üzere fıstığım bugün ilk yumurtasını verdi rahatsız olmamaları için bir ay önce kadar odalarımızı ayırdık ve yatak odasının sahibi artık o.. şimdi benim size danışmak istediğim bazı konular var, yıllar önce de muhabbet kuşu beslemiştim ama hiç yavru almadım şimdiye kadar, o yüzden biraz bilgisizim, internette araştırdığımda da ya aradığım bilgiyi bulamıyorum yad bulduklarım eksik oluyor. bir aydır iki en fazla üç günde bir yumurta maması yapıyorum, haftada birer gün mineral, vitamin ve probiyotik veriyorum, arada maydanoz ve nane, mamaya kattığım için ekstra havuç vermiyorum, enerji blokları ve mürekkep balığı kemiği var kafeslerinde, yeme ilaveten aspur nijer, karışık kuş kumu ve kenevir tohumu her zaman yemliklerinde var. bugün elimde naneyle odaya girdim ve fıstık hanım yuvadan çıkıp naneye saldırdı resmen merak edip yuvaya baktığımda o güzelim minnak yumurtacığnı gördüm ve baya şaşırdım ilk yumurtasını yapmış olmasına rağmen son bi kaç güne göre çok çok iyi ve aşırı derecede mutlu ve hareketliydi son zamanlarda yapmadığı kadar şebeklik yaptı, poposu hala şiş ve yuvaya tekrar girdi limon bey ile birlikte. şimdi size sormak istediğim, bunlar haricinde ekstra bir şey yapmam gerekir mi? günlük yumurtlayıp yumurtlamadığına, veya yumurtalarda kırık vs. olup olmadığına bakmam gerekir mi, bazı sitelerde 6. günde yumurtaları ışık ile kontrol edin boşsa kuşta fazla yorulmasın yuvadan alın diyorlar, bunu yapmam gerekir mi veya yaparsam problem olur mu? yumurta mamasını her gün vermeli miyim? yuvalığa maalesef ki kumdan başka bir şey koyamadım (ki koyduğumunda yarısından çoğunu attı sadece follukta çok az miktarda kum var) hamster talaşını kesinlikle istemiyor kaç defa defa koyduysam attı, bi problem olur mu yuvalığın boş olması. bugün petshoptan sultan papağanıma eş almaya gittim ve durumdan bahsettim, erkek dişiyi çiftleşmek için rahatsız ederse ayır dedi, bu doğru mudur yapmalı mıyım? ben pek sıcak bakmadım doğrusu. genelde ilk yumurtaların boş çıktıklarını okudum bir kaç yerde bu neye bağlı oluyor? biraz uzun oldu ama daha merak ettiğim bir çok şey de var, kusura bakmayın bu ara bol bol soru soracağım, şimdiden kafanızı şişirdiğim için çok özür dilerim vereceğiniz cevaplar beni çok sevindirecek bu konuda her şeyi merak ediyor ve öğrenmek istiyorum affınıza sığınarak şimdiden çok teşekkürler