Eve gelecek yeni kuş

elif g

Yeni Üye
7 aylık bir erkek muhabbet kuşum var sağlığı yerinde fakat insanlara karşı korkak ve kafesinden çıkmak istemeyen yine de saldırgan olmayan parmağa tünemeye alışkın bir karaktere sahip babam almıştı ben kuşçudaki halini görmemiştim ama dediğine göre kuşçudayken diğer kuşlarla çok hareketli imiş 1 aylıkken geldi evimize ve 7. aya rağmen kuşlardan ayrıldığından beri böyle asosyal olması beni üzdü bu yüzden ona arkadaş olması için yine onunla aynı yaş civarında olan bir erkek muhabbet kuşu almak istiyorum. Sizce kuşum bir arkadaşa ihtiyaç duyuyor mu duyuyorsa da birbirlerine alışma süreçlerini nasıl sağlayabilirim ? https://streamable.com/19db4f

Eğer arkadaş alacaksanız bari dişi alın. Üremelerinden mi çekiniyorsunuz ?
Dişiler genellikle daha baskın oluyor ve çiftleşme döneminde daha da agresif olabiliyorlar daha önce dişi-erkek çift bakmisligim var ve bu kuşa sonradan bir eş alacağım ki yaşıt alacağım için dişi çiftleşme dönemine yakın olabilir ve çok korkak bu yüzden dişinin problem çıkartacağından ve yumurtlama süreçlerini kontrol edemeyecegimden çekiniyorum. İki erkek anlaşamaz mi ? Hatta nerdeyse bütün kuşlar hemcinsleriyle de eş olup çiftleşebiliyorlar bunu daha önce çevremdeki kuş sahiplerinden de görmüştüm ve kuşlarının bu konuda bir sorunları olmamıştı

Geri