Normalde ben kafeste yaşamıyorum. kuşum akıllı telefon kullanmayı bilmiyor. Hayvanın doğasında tv izlemekte yok. tek ana ihtiyacı yemi suyu ve uçup üremesi, diğerleri bunlardan sonra gelen ihtiyaçlar ve 4 gün için tolere edilebilir... tedbir önemli demişsiniz işte yemi ve suyunu koyarak açlığa ve susuzluğa karşı tedbirimizi aldık. kapıları camları kapatarak cereyana karşıda tedbir aldık. kuşun gece uçup biyere çarpıp sakatlanmasına karşıda kapısını kapatarak tedbir aldık. başka ne için tedbir almamız gerekiyor?
kuşun sahibi arkadaş belli ki aklı arkada kalacak ve siz böyle yaptıkça boşu boşuna daha da endişeli bir seyehat geçirecek. çünkü geldiğinde tv açık olsada kapalı olsada, kombi çalışsada çalışmasada aynı şeyle karşılaşacak. iş bu hususta bu yapacakları artı avantaj sağlamayacakken maddi yönden kendisi boşuna fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. kuşa hiçmi faydası yok peki söylediklerinizin elbette var ben silip atmıyorum ama geek yok. 4 gün için dediğim gibi tolere edilebilir. adam 1 kere gidiyor her hafta 4 gün değil.
Yani şuanda da kuşta sorun olmayacak bu ısıda, cereyanda kalmadığı müddetçe hiç bir şey olmaz olmayacakta. He kuşta ayrı bir hastalık hali hazırda varsa bilemem ben sağlıklı kuş için konuşuyorum. benim kuşunda kapısını ben hiç kapatmıyorum ama birkaç gün evde olmayacaksam kapatırım olurya birşeyin içine arkasına filan düşer bişey olur... Benim şahsi düşüncem bu herşeyi kapatıp gitmesi yönünde ne yapacağına kendisi karar versin. Boşuna doğalgaz-elektrik faturası kabartmaktan başka hiç bir işe yaramayacak çünkü. sizin de fikrinize saygım var elbette ancak gerçek durum bu.
hepimiz hayvan arkadaşlarımız için en iyisini hayal ediyor ve yapmak istiyoruz...