Yunus Emre Zandolu
Meraklı Üye
Evcil erkek kuşun yanına eş alıp yavru alabilen var mı?
Bunu hep öneriyolar ama her okuduğumda "öyle hastalık kapmaz mı bir sürü kuşun içinde" diye düşünüyorum. Seçtiği kuş bile hasta olamaz mı? Tamamen risksiz bir yöntem midir? Merak ediyordum hazır konusu açılmışken size sorayım dedim cevaplarsanız memnun olurum.Kuşu salma dişilerin olduğu kafese atarak eş seçtire bilirsin facia olmaz daha sonra iki kuşu ayrı kafeslerde takviye ve bakımlarını yapar birleştirirsin
Ben 2 yıl once aldım bir tane. Cok iyi anlasiyorlar birbirini kasiyorlar falan. Ama erkek sureli kur yapmasina ragmen disi uzaklaştırıyor kendinden. Disi 3 yasinda bu zamana kadar bir kez bile kizismadi. Anlamadım gitti.Aynı durumda olan erkek kuşa tam 4 kez farklı dişi deneyerek sonunda eş tutturabildim denemediğim yöntem kalmadı en son cremio bi dişi buldum umudum kalmamıştı ancak 1 ayda eş tuttular yumurta bekleniyor şuan
Usta kus 2 yıldır bende ve 3 yasinda ne zaman hazir olacak bu. Bu zaman kadar hic kizismadi bir de.Dışı kaçıyorsa hazır değildir ayırıp takviyeleri yap öyle birleştir
dışardan direk dışı alıp getirirsen es tutmama riski var belki de direk es tutar şans