Eşimi muhabbet hastalığından nasıl vazgeçiririm ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eda koca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eda koca

Yeni Üye
Oncelikle merhabalar ,
Bir sorunum var ve sizden yardim almak icin buraya ue oldum.
Eşim ciddi sekilde muhabbet kusu hastaligi var , normal düzeyde değil evin balkonunu ozel sekilde yalitim yapip tamamen kuslara ayirdi , annesi beslemiyor diye gecenin 3 ünde kalkip kendisi besliyor muhabbet yavrularini , kuslarindan birisi oldüğünde agliyor 1 hafta yemek yemiyor uyku uyumuyor .

Bu kisi bir müfettiş ciddi bir işle mesgul ve boyle birisinin kuslara bu derece deger onem ilgi alaka vermesi bana okadar sacma geliyor ki. dogru duzgun memleketimize bile gitmiyoruz kuslar tek kalir diye artik bu durum beni cok fazla rahatsiz ediyor arkadaslar .
Cok masraf harciyor ozel mamalar ilaclar en pahalisindan aliyor , beni ve cocugunu ihmal etmiyor esim ihmal etmiyor bizleri ama kuslarada bukadar bagli olmasi beni cok sinirlendiriyor ,

Esimi bu hastaligindan nasil vazgeciririm arkadaslar , yardimci olun bana lutfen.

Teşekkür ediyorum .

Hastalik degil bunun adi hobi :) evet biraz abartmis sanki ama kuslara bu kadar deger verip boyle bakan insanlar oldugunu bilmek cok guzel. Ama gecenin bi saati kalkip yavrulari beslemekte ilginc tabi :) Sonucta ailesini ihmal etmiyorsa bu zevkine engel olmaya calismayin destek olun. Birde bu islerde mevki makam okadarda onemli degil. Dediğim gibi zevk meselesi... Eşinizi tebrik ediyorum.

Eşinizi bu çok sevdiği uğraş/hobiden vazgeçirmek onu mutsuz edeceği çok açık. Bu da ailenizin mutsuz olmasına sebep olabilir.
Sizin bu hobiye ilgi duyup kuşların bakımlarıyla ilgilenmeniz eşinizin onlarla daha az vakit geçirmesine neden olabilir.

Saçma birşey yok ortada eşiniz vicdan sahibi bu zamanda bolesi zor bulunur değerini bilin.

Öncelikle herkese günaydın. Dikkat ettiyseniz benim bu mesajim dahil diğer mesajlarda sabahın köründe yazılmış. Düşünün kimlere soru sorduğunuzu. Pazar günü öğlene kadar uyumak varken erkenden uyanıp bu sitede bu forumlara gelip "acaba yeni bir şey var mı nasıl muhabet kuşu severlere yardımcı olabilirım diye düşünen veya Yeni birsey öğrenebilirmiyim" diye bakınan insanlar soru sorduğunuz insanlar. emin olun hepimiz eşiniz ile gurur duyuyoruz. Eşinizi ve mubişlerini en kisa zamanda görmek isteriz. Ona her daim destek olun. Gerçi eşinin işine bakıp muhabbet kuşlarına olan ilgisi saçma geliyorsa çokta söyleyecek söz yok aslında. Allah size hayvan sevgisi versin ne diyeyim

Son düzenleme:
Ben eşinizde herhangi bi sorun görmüyorum.Sonuçta can sahiplenince gereken önlemi almak zorundayız.Kendisi de onlara güzel bi ortam yaratmış ve kaybettiğinde bundan etkilenmesi de çok normal.Aralarında duygusal bi bağ oluşuo sonuçta.Ben eski kuşumu kaçırdığımda 1 yıl boyunca rüyalarımda görüp ağladığımı bilirim yaf.Şu an annem onay vermediği için tek kuş bakmaktayım( bayanım).Umarım ilerde benim eşim de hayvanları çok sever de bi sürü can sahipleniriz.Siz eşim neden böyle diye eleştireceğinize onu anlamaya çalışsanız keşke.Biraz yakından ilgilenin kuşlarla.O kadar güzeller ki..Masumlar bi kere..Karşılıksız severler sizi,insanlar gibi değillerdir.Onlarla ilgilendiğinizi,verdiğiniz kıymeti çok iyi anlarlar.Çok zekilerdir.Sadece onun hareketlerini izlemek bile kafamı boşaltmama yardımcı olmakta.Eşinize söyleyin balkonda baktığı kuşlardan ziyade bi tane de evcil, evin içinde baksın.Belki o zaman dediklerimi anlarsınız.Eşinizi günlük hayatın stresinden kurtaran çok güzel bi hobisi var,bunu elinden almaya çalışmayın lütfen.

Bazı konuları abartmıs olabilir size anlayis ve derdinizi anlatmak düşer konuşun rahatsiz olduğunuz konulari soyleyin kestirip atarsaniz( nasil vazgeciririm gibi)olmaz sayisini azalttirabilirsiniz bilirim eve bagimli olmayi zor bir durum sizi ihmal etmiyormis vicdanli biri oldugu belli ve siz coook sanslisiniz kıymetini bilin biraz o biraz siz fedakarlik yapin orta noktada buluşun

Esinizi canı gönülden tebrik ediyorum ve ayakta alkışlıyorum. Helal olsun. Esiniz çok güzel bir uğraş içinde. Onu vaz geçiremezsiniz. Diyelimki vaz geçirdiniz. Esiniz mutsuz olur ve buda aileye yansıya bilir. Bence ortada abartılı bir durumda yok. Keske tüm kuş sevenler esiniz gibi özverili davransa. Vaz geçirmek istiyorsanızda bunun cevabını yanlış yerde arıyorsunuz. Saygılar.

bence eşiniz kuşlarla ilgilenirken sizde ona yardım edin ,kuşları tamamen hayatından çıkarması zor olur ama kuş sayısını azaltmaya ikna etmeye çalışın ve fikirlerinizi onunla paylaşın .konuşarak,tatlı dille ve karşılıklı anlayışla sorun kalmayacaktır.

Merhaba arkadaşım,
Benim sayemde eşim de muhabbet kuşu bağımlısı oldu. Biz ailece çok seviyor ve ilgileniyoruz. Evimizde çok sayıda hayvan var ve hepsi bakım istiyor. Planlı olunca bakım daha kolay ve mümkün. Bu şekilde yaşamaya alıştık biz. Hayvanlar olmazsa olmaz bizim için. Beni ve çcuklarımı ihmal etmiyor demişsiniz, ne güzel işte. Bence her kadının eşinin evde kuş hobisi olsun kahveye veya " bi arkadaşa bakıp gelcem" diyere gece geç saatlerde dönmesin. Eşiniz ile masraflar konusunda konuşun. Çok abartmasın tabi. Kuş sayısını azaltılabilir. Ama bence hobiyi bırakmasın. Kuşlarla ilgilenirken insanın yorgunluğu hastalığı gidiyor.
tatiller sorun olmuyor değil. Yaz tatili için kuşların hepsini salmaya dinlenmeye alıyoruz iki günde bir yem su takviyesi yapacak bi akraba ayarlıyoruz, tatilimizi de yapıyoruz. Yani eşinizle bir oldunuz mu çözülmicek sorun yok aslında.
Ama tabi yine sizin hayatınız eşinizi siz daha iyi biliyorsunuz,. İnşallah kimsenin kalbi kırılmadan sorun çözülür. İyi akşamlar.

Bence bir şey yapmayın en büyük derdi bu olsun stresli bir iş yapiyorsa terapi gibi gelir kuşlarla uğraşmak,

Eda hanım sizinki yine iyiymiş ben çocuk gördüm babasına acaba bende kafese girsem babam benimle bu kadar ilgilenirmi diyende duyduk

Geri