Eş ve yavrusu olan çift kuşların kavgası

Asu

Yeni Üye
Merhabalar forum sakinleri 1 yaş dişi ve erkek kuşum var güzel eş tuttular birbirlerini çok seviyorlardı. 2 ay önce aldım erkek olanı 6 yavruları var yavruların en büyüğü 35 günlük. 3 yavru daha yem kırmayı öğrenmedi babası ve annesi besliyor dönüşümlü olarak ama anne artık yavruları istemedi yavrunun birini dövdüğü için de baba anneyi dövdü. Salma çift hane kafesim var bölmesini takıp baba ve yavruları bir araya koydum. Dişiyi de tek koydum. Geçen hafta dişi çiftleşmek istedi erkek de sürekli yavruları beslediği için kavga ettiler ve dişinin gözüne vurmuş kanatmış. En büyük sebep de dişi kuşumun yavru kuşa vurmasından kaynaklı oldu.

Bu günlerde de erkek dişiye yanaşmak istiyor ama dişi nefret eder gibi hemen erkek kuşa saldırıyor elinden gelse boğazlayacak. 🥲ikisini de çok seviyorum 3-4 gündür ayrı takılıyorlar neler yapmam gerekir yardımcı olur musunuz?

Günde 1 kez erkekle dişiyi bir araya getirin 2-3 gün yapın çiftleşme olduktan sonra tekrar ayırın her gün. Erkek tek başına yavrulara bakacaktır. Ayrıca kafes tabanına yumurta maması ve biraz yem koyun yavrular kısa sürede yeme düşerler.

Günde 1 kez erkekle dişiyi bir araya getirin 2-3 gün yapın çiftleşme olduktan sonra tekrar ayırın her gün. Erkek tek başına yavrulara bakacaktır. Ayrıca kafes tabanına yumurta maması ve biraz yem koyun yavrular kısa sürede yeme düşerler.
Hocam yaptım ama dişi kuşla her gün kavga ediyor 1 kez de olsa koyuyorum bir araya yok kanlı bıçaklılar resmen. Mama yapayım teşekkür ederim 🙏🏼

Dişi yumurtalarını tamamlayana kadar agresif olur yumurtalar tamamlandıktan sonra erkeği yanına atarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Asu
Geri