Erkek kuşum dişiye kur yapıyor ama dişi pas vermiyo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eren.dm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eren.dm

Yeni Üye
Benim erkek kuşum 8 aylık erken kızışmaya girmişti bende bir disi alayım dedim çok anlamadığımdan petshop ceresi kalın beyaz bir dişi vermiş göz bebekleri küçük yani yetişkin bir dişi 1.5-2 yaşında ben ilk gün erkeğin küçük kafesine attım erkek baskın gelsin diye 2 gün sonra büyük kafese attım erkek dişi için ölüp bitiyor resmen yem kusuyor kuyruğunu çekiyor ama ayak atmıyor dişi ise yem alıyor ağızdan fakat başka birşey sergilemiyor yem dışında erkek yaklaşınca hafif bir gaga atıyor ne yapmalıyım hocam?

Benim erkek kuşum 8 aylık erken kızışmaya girmişti bende bir disi alayım dedim çok anlamadığımdan petshop ceresi kalın beyaz bir dişi vermiş göz bebekleri küçük yani yetişkin bir dişi 1.5-2 yaşında ben ilk gün erkeğin küçük kafesine attım erkek baskın gelsin diye 2 gün sonra büyük kafese attım erkek dişi için ölüp bitiyor resmen yem kusuyor kuyruğunu çekiyor ama ayak atmıyor dişi ise yem alıyor ağızdan fakat başka birşey sergilemiyor yem dışında erkek yaklaşınca hafif bir gaga atıyor ne yapmalıyım hocam?

Ceresi beyazsa kızgınlık döneminde değildir dişi. Kızgınlık dönemine girmiş dişi muhabbet kuşların ceresi kahverengi olur.
Dişi kuş erkekten küçük olmalı. Erkek kuşunuz 1 yaşına gelsin sonra yanına 8-9 aylık dişi kuş alırsınız ve dişi kuş 1 yaşına gelince de yuvalık takarsınız. Ayrıca eve yeni gelen kuşun hasta olup olmadığını bilmeden sağlıklı kuşun yanına koymayın, bulaşıcı hastalığı varsa hastalık geçebilir. Yeni gelen kuş 10 gün karantina da gözlem altında tutulmalı. Hem de ortama alıştırmalı.
Ve yazın da üretim yapılmaz bilginiz olsun.

Geri