El tuturma

Kuşbbakıcısı

Yeni Üye
Linkler burda bugün 1 adet dişi seçtirdim şuan salma kafeste ayrı bir şekilde duruyorlar.
Kaç yaşındalar?
Ne zaman yuvalık takmalıyım?
eş tutması için neler yapmam lazım?
birde erkek olanın burnunda biraz kan gibi bir kırmızılık var yardımcı olabilir misiniz?

Linkler burda bugün 1 adet dişi seçtirdim şuan salma kafeste ayrı bir şekilde duruyorlar.
Kaç yaşındalar?
birde erkek olanın burnunda biraz kan gibi bir kırmızılık var yardımcı olabilir misiniz?
Birde dişinin dışkısı bana biraz büyük gibi geldi
Yeni geldiği için dışıkısı sıvı şeklinde heralde ama erkeğin dışkısına göre baya büyük

ikiside kızımşış fakat erkek tüyde b vitamini ve yulaf takviyesi yapın.2 hafta geçsin birleştirirsiniz

Kaç yaşındalar?
1- Erkek kuş 4-5 aylık kadar, dişi kuş belki 8-9 aylık civarıdır.
2- Kuşlar ne zaman çiftleşme belirtisi gösterirse o zaman takabilirsiniz. Sağlıklı bir üretim dönemi geçirmek için erkek olan kuşun 8 aylık olmasını beklemek iyi olur.
3- Siz bir şey yapamazsınız, zamanla ya eş tutarlar, ya da tutmazlar.
4- Erkek olanın burnuna vazelin sürün biraz, nemlensin.
5- Kuşlar beraberken kavga etmiyorsa birleştirebilirsiniz.

1- Erkek kuş 4-5 aylık kadar, dişi kuş belki 8-9 aylık civarıdır.
2- Kuşlar ne zaman çiftleşme belirtisi gösterirse o zaman takabilirsiniz. Sağlıklı bir üretim dönemi geçirmek için erkek olan kuşun 8 aylık olmasını beklemek iyi olur.
3- Siz bir şey yapamazsınız, zamanla ya eş tutarlar, ya da tutmazlar.
4- Erkek olanın burnuna vazelin sürün biraz, nemlensin.
5- Kuşlar beraberken kavga etmiyorsa birleştirebilirsiniz.
Cevabın için teşekkür ederim erkek kuş kendisi seçti kavga etmezler diye düşünüyorum hastalık falan varsa 1 hafta ayırmak istedim

Tüy den yeni çıktı kafa çizgileri 1 ayda yok oomaya başladı ama seyrektir olsa hâlâ var bilgim olmadığı için yaşını burdan öğrenmiştim 1.5 ay önce 3-4 aylık dediler
Dediğim gibi 4-5 aylık olması muhtemel. Daha iris çizgileri çıkmamış bile zaten.

Cevabın için teşekkür ederim erkek kuş kendisi seçti kavga etmezler diye düşünüyorum hastalık falan varsa 1 hafta ayırmak istedim
Eğer kuşlardan birisi hastaysa aralarında ki tel buna engel olmaz. Çifthanede değil tamamen ayrı kafeslerde durmaları gerekir.

Eğer kuşlardan birisi hastaysa aralarında ki tel buna engel olmaz. Çifthanede değil tamamen ayrı kafeslerde durmaları gerekir.
Kuşları sabah birleştirdim erkek 2-3 kere ayak attı şuan kur yapıyor ve kusuşuyorlar yuvalık takayım mı yoksa bekleyeyim mi ç

https://ibb.co/cQkbzw3
Yuvalığo taktım şuanlık içine az miktarda kuş kumu koydum talaş alıp koyacağım
Kafes düzeninde herhangi bir problem varmı ?
Eksiği yok fazlası var hocam, eline sağlık. Ama az sayıda kuşa bakılıyorsa akıllı yemlik yerine normal yemlik kullanılmasını tavsiye ediyorum. Kuşlar için daha iyi olur. Aynı zamanda yemler içerisinde bazı renkli granül parçaları görüyorum, bunları mümkünse eleyip, ayıklayın.

Eksiği yok fazlası var hocam, eline sağlık. Ama az sayıda kuşa bakılıyorsa akıllı yemlik yerine normal yemlik kullanılmasını tavsiye ediyorum. Kuşlar için daha iyi olur. Aynı zamanda yemler içerisinde bazı renkli granül parçaları görüyorum, bunları mümkünse eleyip, ayıklayın.
Elimde akıllı yemlik olduğu için kullandım yemi ise değiştirdim Gold wings premium marka almaya başladım eski yem ile karıştırıp veriyorum şuan bitene kadar ama almaya çalışırım teşekkür ederim

Geri