Kuşbbakıcısı
Yeni Üye
Kaç yaşındalar?
Ne zaman yuvalık takmalıyım?
eş tutması için neler yapmam lazım?
birde erkek olanın burnunda biraz kan gibi bir kırmızılık var yardımcı olabilir misiniz?
Birde dişinin dışkısı bana biraz büyük gibi geldiLinkler burda bugün 1 adet dişi seçtirdim şuan salma kafeste ayrı bir şekilde duruyorlar.
Kaç yaşındalar?
birde erkek olanın burnunda biraz kan gibi bir kırmızılık var yardımcı olabilir misiniz?
Kuşlar daha genç şuan çiftleştirmeyi düşünmüyorumikiside kızımşış fakat erkek tüyde b vitamini ve yulaf takviyesi yapın.2 hafta geçsin birleştirirsiniz
ne kadar gençler?Kuşlar daha genç şuan çiftleştirmeyi düşünmüyorum
Sizin fikriniz nedir?
Erkek 5-6 aylık civarı diye biliyorum dişiyi daha yeni aldım bilgim yokne kadar gençler?
evet biraz daha bekleyin derim 2 hafta sonra birleştirin ama yuvalık takmayınErke
Erkek 5-6 aylık civarı diye biliyorum dişiyi daha yeni aldım bilgim yok
1- Erkek kuş 4-5 aylık kadar, dişi kuş belki 8-9 aylık civarıdır.Linkler burda bugün 1 adet dişi seçtirdim şuan salma kafeste ayrı bir şekilde duruyorlar.
Kaç yaşındalar?
Tüy den yeni çıktı kafa çizgileri 1 ayda yok oomaya başladı ama seyrektir olsa hâlâ var bilgim olmadığı için yaşını burdan öğrenmiştim 1.5 ay önce 3-4 aylık dedilerErkek 5-6 aylıktan büyük bence kafa çizgileri gitmiş
Cevabın için teşekkür ederim erkek kuş kendisi seçti kavga etmezler diye düşünüyorum hastalık falan varsa 1 hafta ayırmak istedim1- Erkek kuş 4-5 aylık kadar, dişi kuş belki 8-9 aylık civarıdır.
2- Kuşlar ne zaman çiftleşme belirtisi gösterirse o zaman takabilirsiniz. Sağlıklı bir üretim dönemi geçirmek için erkek olan kuşun 8 aylık olmasını beklemek iyi olur.
3- Siz bir şey yapamazsınız, zamanla ya eş tutarlar, ya da tutmazlar.
4- Erkek olanın burnuna vazelin sürün biraz, nemlensin.
5- Kuşlar beraberken kavga etmiyorsa birleştirebilirsiniz.
Dediğim gibi 4-5 aylık olması muhtemel. Daha iris çizgileri çıkmamış bile zaten.Tüy den yeni çıktı kafa çizgileri 1 ayda yok oomaya başladı ama seyrektir olsa hâlâ var bilgim olmadığı için yaşını burdan öğrenmiştim 1.5 ay önce 3-4 aylık dediler
Eğer kuşlardan birisi hastaysa aralarında ki tel buna engel olmaz. Çifthanede değil tamamen ayrı kafeslerde durmaları gerekir.Cevabın için teşekkür ederim erkek kuş kendisi seçti kavga etmezler diye düşünüyorum hastalık falan varsa 1 hafta ayırmak istedim
Teşekkürler cevabınız içinErkek 5, 6 aylık var.. Dişi 9 aylıktan büyük..
Erkek tüyde b vitamini, yulaf takviyesi yapın. Erkek 8,9 aylık olduktan sonra eşe atın. Maşallah.
Kuşları sabah birleştirdim erkek 2-3 kere ayak attı şuan kur yapıyor ve kusuşuyorlar yuvalık takayım mı yoksa bekleyeyim mi çEğer kuşlardan birisi hastaysa aralarında ki tel buna engel olmaz. Çifthanede değil tamamen ayrı kafeslerde durmaları gerekir.
Anlaştılarsa takabilirsin yuvalık.Kuşları sabah birleştirdim erkek 2-3 kere ayak attı şuan kur yapıyor ve kusuşuyorlar yuvalık takayım mı yoksa bekleyeyim mi ç
https://ibb.co/cQkbzw3Anlaştılarsa takabilirsin yuvalık.
Eksiği yok fazlası var hocam, eline sağlık. Ama az sayıda kuşa bakılıyorsa akıllı yemlik yerine normal yemlik kullanılmasını tavsiye ediyorum. Kuşlar için daha iyi olur. Aynı zamanda yemler içerisinde bazı renkli granül parçaları görüyorum, bunları mümkünse eleyip, ayıklayın.https://ibb.co/cQkbzw3
Yuvalığo taktım şuanlık içine az miktarda kuş kumu koydum talaş alıp koyacağım
Kafes düzeninde herhangi bir problem varmı ?
Elimde akıllı yemlik olduğu için kullandım yemi ise değiştirdim Gold wings premium marka almaya başladım eski yem ile karıştırıp veriyorum şuan bitene kadar ama almaya çalışırım teşekkür ederimEksiği yok fazlası var hocam, eline sağlık. Ama az sayıda kuşa bakılıyorsa akıllı yemlik yerine normal yemlik kullanılmasını tavsiye ediyorum. Kuşlar için daha iyi olur. Aynı zamanda yemler içerisinde bazı renkli granül parçaları görüyorum, bunları mümkünse eleyip, ayıklayın.