Eş tutma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan YagmurK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YagmurK

Emektar Üye
Merhabalar arkadaşlar, erkek yavrulardan ikisi annesiyle doğduğundan beri kafeste, bir tanesi annesiyle kusma kafa kaşıma gibi davranışlar gösteriyor , diğer yavru da babasını seviyor onun yanına gitmek istiyor, erkek yavru ile anne eş tutmuş olabilirler mi?

anne ile babayı aynı kafese koyunca çiftleşmek istiyorlar o yüzden ayırmak zorunda kaldım, yavrular daha iki aylıkken tekrar yavru yapmaları sıkıntılı olur.

Evet ebeveyn çocuk eş tutabiliyor ama izin vermeyin zararlı

Evet ebeveyn çocuk eş tutabiliyor ama izin vermeyin zararlı
zararlı derken yavrularının engelli doğması vs mi yoksa kusma kafa kaşıma gibi bir ilişkiye sahip olması da mı zararlı, zaten elimden geldiğince kısa sürede yavruları sahiplendirmeyi planlıyorum

Yok hayır kaşıma kusma yapabilirler onda sorun yok :)
birbirlerine her geçen gün daha da alışıyorlar, açıkçası anne açısından çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü biraz umursamaz bir kuş, yavruyu aramaz muhtemelen ama yavru gittiği yerde annesini özler muhtemelen.

Yok hayır kaşıma kusma yapabilirler onda sorun yok :)
hocam bir de bir şey daha sormak istiyorum, erkek olduğu kesin olan bir yavruma baba kuş kur yapıyor, yem kusuyor, kafa kaşıyor ve bazen ayak atıyor, erkek kuşumun çıldırdığını falan düşünmeyr başladım 😅 bu normal bir durum mudur?

hocam bir de bir şey daha sormak istiyorum, erkek olduğu kesin olan bir yavruma baba kuş kur yapıyor, yem kusuyor, kafa kaşıyor ve bazen ayak atıyor, erkek kuşumun çıldırdığını falan düşünmeyr başladım 😅 bu normal bir durum mudur?
Normaldir hocam, dişi dişiye erkek erkeğe bile kur yapıyorlar :) yavruyu annesizliğe alıştırın isterseniz şimdiden kademeli olarak

Normaldir hocam, dişi dişiye erkek erkeğe bile kur yapıyorlar :) yavruyu annesizliğe alıştırın isterseniz şimdiden kademeli olarak
hocam yavruyu annesizliğe alıştırmak için farklı bir kafese koymak gerek bildiğiniz üzere, diğer kafeste de babası var, 3. bir kafes alamayacağım için mecburen direkt ayrılacaklar, babayla anneyi yan yana koyup yavruları diğer kafese ayırırsam bu sefer baba ile anne tekrar yavru yapmak istiyorlar 🤦🏻‍♂️

hocam yavruyu annesizliğe alıştırmak için farklı bir kafese koymak gerek bildiğiniz üzere, diğer kafeste de babası var, 3. bir kafes alamayacağım için mecburen direkt ayrılacaklar, babayla anneyi yan yana koyup yavruları diğer kafese ayırırsam bu sefer baba ile anne tekrar yavru yapmak istiyorlar 🤦🏻‍♂️
Babası ve yavruları kalsın bence, babaya bağlılık o kadar fazla değildir diye tahmin ediyorum :)

baba yavrularla çiftleşmeye çalıştığı için yrm yemelerine bile izin vermiyor çok garip bir kuşum var gerçekten 😄
Babana bile güvenmeyeceksin dedikleri bu olsa gerek 😂 bölmeli kafesiniz olsaydı erkeği bir bölmeye dişiyi bir bölmeye diğer kafesede yavruları koyardınız, yapacak bişey yok inşallah en az üzünütyle atlatırlar

Geri