Z
z3r1
Guest
3 gün önce bir tane yavru muhabbet kuşu almak için petshoplara gittim. 4 petshop gezdim normalde hic biri alinacak gibi kuslardan degildi yavrularin dedim bir tanesini bu sefalet ve rezalet ortamindan kurtariyim. Gezdigim petshoplar sözum ona pahalı ( jumbo ingiliz cekoslavakya ) turunde kuslar ahim sahim kafeslerde iyi guzel. Bakimli olduklari her hallerinden belli. Ama yavrular 10-15 tanesi bir kafese atilmis pislik mikrop icinde. Yemlerinde diski su kaplari yosun tutmusdisarda ruzgarda kimisi hasta kimisinin gagasi uzamis yem yemiyor kimisinde mantar var kimisinde tirnaklari batiyor. Isin garip yani icerde oturan 2 calisan uzun zamandir oturmanin verdigi rahatlikla bos bos duruyor hemen zabitayi aradim insan sagligili ile oynuyorlar diye hemen inszabita amiri yillardir boyle dedi iyi o zaman simdi degisin dedim dukkanlara ceza yazdilar eee ne duzeldi ben dukkan sahibinden para alin demedim ki. Bugun hayvan haklari komisyonuna mail attim umarim bi faydasi olur. Arkadaslari sizden ricam sizde atin mail hem insan sagligi ile hem hayvan sagligi ile oynamisinlar. Cok modern petshop da gordum hepsi onlar gibi olsun. Tuzagi acmis kaziklayacam musteri gelsede kaziklasam derdin de olmasin.
Not ordan aldigim. Muhabbet yavrusuana 25 tl istiyor benim tanidigim uretici abim 40 liraya her acidan taş gibi yavru satiyor. Maksadim bir tanesini kurtarmakti ki suan masallaha var biraz daha vitamin mama ile oncesini ve sonrasina koyacam limonumun.
Lutfen boyle petshoplari sikayet ediniz olmadi hayvan haklarina komisyonuna mail attiniz. Telden yazdigim icin yazim kotu olabilir kusura bakmayin.
Yer kayseri bu ara.
Not ordan aldigim. Muhabbet yavrusuana 25 tl istiyor benim tanidigim uretici abim 40 liraya her acidan taş gibi yavru satiyor. Maksadim bir tanesini kurtarmakti ki suan masallaha var biraz daha vitamin mama ile oncesini ve sonrasina koyacam limonumun.
Lutfen boyle petshoplari sikayet ediniz olmadi hayvan haklarina komisyonuna mail attiniz. Telden yazdigim icin yazim kotu olabilir kusura bakmayin.
Yer kayseri bu ara.