Dışkıda yem ?

zzzynppp

Meraklı Üye
Merhaba Uzun bir süredir muhabbet kuşunun diskisinda yem oluyor
Grit kum
Kalamar kemiği
Gaga taşı var
Probiyotik
B vitamini
Düzenli olarak veriyorum.
İki kusum var sadece birinde sindirilmemis yem oluyor.
Yemini degistirmedim.Versale lega yem kullanıyorum.Tek değişiklik aldığım dal darısı ondan kaynaklı olup olmadigini anlayamadım.
3 gün Probiyotik kullanınca düzeliyor sonra tekrar dışkıda yem oluyor.

Hastalık belirtisi yok.Kusum hareketli iştahı iyi tek sorunu yemi sindiremyor olması .

Birde resimde gördüğünüz gibi sadece o yuvarlak olan tohumu sindiremiyor aspur ,yulaf yada başka tohumu dıskisinda hiç görmedim.

Kilosu 39 gram

https://hizliresim.com/86dfrlv

Merhaba Uzun bir süredir muhabbet kuşunun diskisinda yem oluyor
Grit kum
Kalamar kemiği
Gaga taşı var
Probiyotik
B vitamini
Düzenli olarak veriyorum.
İki kusum var sadece birinde sindirilmemis yem oluyor.
Yemini degistirmedim.Versale lega yem kullanıyorum.Tek değişiklik aldığım dal darısı ondan kaynaklı olup olmadigini anlayamadım.
3 gün Probiyotik kullanınca düzeliyor sonra tekrar dışkıda yem oluyor.

Hastalık belirtisi yok.Kusum hareketli iştahı iyi tek sorunu yemi sindiremyor olması .

Birde resimde gördüğünüz gibi sadece o yuvarlak olan tohumu sindiremiyor aspur ,yulaf yada başka tohumu dıskisinda hiç görmedim.

Kilosu 39 gram

https://hizliresim.com/86dfrlv
Aindirilmemiş yemin temel sebebi karaciğer veya safranın iyi çalışmayıp enzim üretememeleridir. Kuş kiloluysa karaciğer yağlanması olabilir. Size devedikeni tohumu vermenizi öneririm. Ayrıca carnitin ve metionin içeren aminoasit desteği verin. Bolca uçmasını sağlayın. Ve enzim içerikli bir probiyotik kullanın.

Aindirilmemiş yemin temel sebebi karaciğer veya safranın iyi çalışmayıp enzim üretememeleridir. Kuş kiloluysa karaciğer yağlanması olabilir. Size devedikeni tohumu vermenizi öneririm. Ayrıca carnitin ve metionin içeren aminoasit desteği verin. Bolca uçmasını sağlayın. Ve enzim içerikli bir probiyotik kullanın.
Bugün ölçtüm daha kilosu 40 gram gün boyu serbest uçuyor aslında ama daha çok dikkat ederim

Nerde en kolay bulursanız artık ( devedikeni tohumunun petshopta olma ihtimali zayıf. Probiyotik olarak ( prozim ) kanatlıoilden sipariş edebilirsiniz.

Dal darı önermiyorum. Dokunmuyor olsa bile vermeyin. Probiyotik çok işe yarayacaktır 👍

Veterinerlik durum yok gibi şuan ama kötüye giderse yazın.
Genel durumları iyi olduğu için gün içinde de hareketliler uçuyorlar o yüzden çok ciddiye almadım ama korktumda biryandan.Gece olunca kursak genişletme hareketi yapıyor dıskisinda yem olan diger kusum iyiydi ama oda bugün dıskisı popo tüylerine yapismiş onun diskilarida bozuk sanırım değil mi ?

Genel durumları iyi olduğu için gün içinde de hareketliler uçuyorlar o yüzden çok ciddiye almadım ama korktumda biryandan.Gece olunca kursak genişletme hareketi yapıyor dıskisinda yem olan diger kusum iyiydi ama oda bugün dıskisı popo tüylerine yapismiş onun diskilarida bozuk sanırım değil mi ?
Dışkılar tam istediğim gibi olmasa da ciddi problem yok. Probiyotikle destekleyin ve her ihtimale karşı iç parazit uygulaması yapın derim.

Geri