Izgara kullanabilirsinizMuhabbet kuşunun, sağlıklı zamanında kurumuş dışkısını parçalaması sorun teşkil eder mi?
Kuşum yuvasında durmuyor. Yuvasının dışında dalları var, neredeyse hep orada. Yuva ve dallar masanın üzerinde. masanın üzerine kağıtlar seriyorum, oralara dışkılıyor. İkide bir değiştiremediğim için de bazen kuruyan dışkılarını parçalamak istiyor, izin vermiyorum ama sağlıklı bir kuş için parçalaması sorun olur mu?Izgara kullanabilirsiniz
Empati yaparsak insanlarda nasıl ki bu normal değilse kuşlar için de normal değildir,dışkı ile ağız burun teması olmamalıdır.Dışkı,atık demektir.Kuşum yuvasında durmuyor. Yuvasının dışında dalları var, neredeyse hep orada. Yuva ve dallar masanın üzerinde. masanın üzerine kağıtlar seriyorum, oralara dışkılıyor. İkide bir değiştiremediğim için de bazen kuruyan dışkılarını parçalamak istiyor, izin vermiyorum ama sağlıklı bir kuş için parçalaması sorun olur mu?
Farklı yerlerde okuduğumda parçalamanın bir sıkıntı oluşturmayacağı yazıyordu. Teşekkürler.Empati yaparsak insanlarda nasıl ki bu normal değilse kuşlar için de normal değildir,dışkı ile ağız burun teması olmamalıdır.Dışkı,atık demektir.
Sindirim sıkıntısı yaşadıklarında stresli olduklarında, vitamin ve mineral eksikliği yaşadıklarında hasta olup kötü hissettiklerinde sık yaparlar bunu. Normal zamanlarda ara ara yapmaları problem değildir. Hasta bir hayvan dışkısı değilse kendi dışkısıysa örneğin yemesi bile problem değildir. Ama sık yapıyorsa altında yatan sebebin halledilmesi gerekir. Örneğin mineral eksikliğiyse giderilmeli vsKuşum yuvasında durmuyor. Yuvasının dışında dalları var, neredeyse hep orada. Yuva ve dallar masanın üzerinde. masanın üzerine kağıtlar seriyorum, oralara dışkılıyor. İkide bir değiştiremediğim için de bazen kuruyan dışkılarını parçalamak istiyor, izin vermiyorum ama sağlıklı bir kuş için parçalaması sorun olur mu?
Teşekkürler hocam, çok açıklayıcı yazmışsınız. Sık yapmıyor. Yani sık yapmıyor dediğim, 2-3 günde bir bunu yapmaya çalışıyor, bende engelliyorum. Vitamin ve mineral eksikliğindendir muhtemelen. Kalamar kemiğini kemirmiyor. Vitaminini, mineralini devamlı olarak nasıl karşılayabilirim?Sindirim sıkıntısı yaşadıklarında stresli olduklarında, vitamin ve mineral eksikliği yaşadıklarında hasta olup kötü hissettiklerinde sık yaparlar bunu. Normal zamanlarda ara ara yapmaları problem değildir. Hasta bir hayvan dışkısı değilse kendi dışkısıysa örneğin yemesi bile problem değildir. Ama sık yapıyorsa altında yatan sebebin halledilmesi gerekir. Örneğin mineral eksikliğiyse giderilmeli vs
Vitamin olarak kanatlıoil vitabol. Sipariş vermişken prozim plus'ı da verin. Mineral olarak da depovit multi vitamin ( kırmızı toz ) karadenizpet de bölünmüş bulursunuz 200 gr kadar uzun süre yeter size. Ve iki adet en küçük boy suluk alın. Suluklardan birinin alt haznesi kadar bu tozdan koyacaksınız su koymadan. Sürekli kafeste duracak istediği zaman yiyecek. Diğerlerini alırsanız dozu söyleriz.Teşekkürler hocam, çok açıklayıcı yazmışsınız. Sık yapmıyor. Yani sık yapmıyor dediğim, 2-3 günde bir bunu yapmaya çalışıyor, bende engelliyorum. Vitamin ve mineral eksikliğindendir muhtemelen. Kalamar kemiğini kemirmiyor. Vitaminini, mineralini devamlı olarak nasıl karşılayabilirim?