Dişi kuşum hırçınlaştı

Namık 95

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar , Biri erkek 8 aylık diğeri dişi 5 aylık iki adet muhabbet kuşu sahibiyim.Daha 2 -3 gün önce birbiri ile çok güzel anlaşan kuşlarım dan dişi erkeğe zor durumlar yaşatmakta. Neden olduğunu bilmiyorum , Erkek kuşum şimdi çok ürkek ve dişi kuştan çok korkuyor hep kendini sakınır biçimde , dişi kuşta erkeği tünekte biraz yani 5 dk tutuktan sonra hemen üzerine gidiyor ve erkek kuş korkarak kafes tabanına atlıyor. Benim sorunum böyle arkadaşlar , acaba bu durum neden olmuş olabilir ve nasıl düzeltebilirim. Alınabilecek bir ilaç benzeri bir şey var mıdır.

Cevaplar için şimdiden çok teşşekkürler

Merhaba arkadaşlar , Biri erkek 8 aylık diğeri dişi 5 aylık iki adet muhabbet kuşu sahibiyim.Daha 2 -3 gün önce birbiri ile çok güzel anlaşan kuşlarım dan dişi erkeğe zor durumlar yaşatmakta. Neden olduğunu bilmiyorum , Erkek kuşum şimdi çok ürkek ve dişi kuştan çok korkuyor hep kendini sakınır biçimde , dişi kuşta erkeği tünekte biraz yani 5 dk tutuktan sonra hemen üzerine gidiyor ve erkek kuş korkarak kafes tabanına atlıyor. Benim sorunum böyle arkadaşlar , acaba bu durum neden olmuş olabilir ve nasıl düzeltebilirim. Alınabilecek bir ilaç benzeri bir şey var mıdır.

Cevaplar için şimdiden çok teşşekkürler
Dişiler hep mi hırçın olur, benimkide gün boyu çığırıp duruyor erkeğe :) Onlara zaman tanıyın ve kafesten çıkarıp üzerinde gezdirin mesela birisini elinize alıp ayrı tutmayı deneyin. Benimkiler birbirlerini yer ama ayrı kalamazlar. Aralarında kesin anlaşamamazlık varsa ayırabilirsiniz. Birbirlerini kaşımıyorlarmı hiç? Yakınlaşmıyorlarsa çiftleşmeleri zor. İlaç gibi şeylerin faydası olacağını sanmıyorum. Anlaşamıyorlarsa kafesleri ayırmak olur çare.

2-3 güne kadar birbirlerini kaşıyor ,erkek yem kusup duruyordu dişi ye ne oldu anlamadım doğrusu

Geri