Dişi kuş agresifliği ve kıskancligi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozgul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ozgul

Yeni Üye
Merhaba, beş buçuk aylık bir erkek muhabbet kuşumuz var. Bize o kadar bağımlı ki gidip ona arkadaş olsun diye bir ay once dişi kuş aldık(salma yöntemi ile) aldığımız dişi 3 aylık. Problem ilkin dişi kuşun bizi ısırması ile başladı. Öyle saldırır gibi değil ama delik deşik etti ellerimizi.ozellikle erkek yanimiza geldiginde yapiyor. Ilgilenmesek erkek bunalima giriyor. Sanirim bizi kıskanıyor. Gündüzleri özellikle öğlene kadar çok ciglik atıyorlar. Bizimki bir yere konsa dişi de geliyor bu sefer bizimki ondan kaçıp başka yere konuyor dişi de oraya gidiyor. Bu kovalamaca devam ediyor. Bir de dişi çok baskın ve kıskanç. Herşeyi sahipleniyor ve erkeğe vuruyor. Ozellikle kafesi. Evet, birbirlerini arada besliyorlar. Ya da cok nadir kasiyorlar. Biz dişiyi bizimkine vuruyor diye bir defa göndermek istedik ama bizimki resmen yasa büründü. Ben şimdi ne yapacagimi bilmez durumdayım. Ne anlaştıklarını anlıyorum ne de anlaşamadıklarını. Ne yapmam gerekiyor?

kafeslerini atar mısınız?
20210125_204236.jpg

elinizde başka kafes varsa ayırın.ama birbirlerini görsünler.yoksa yeni bir dişi seçtirin.
Neden? Sizce anlaşamıyorlar mi dersiniz? Eğer öyle ise neden erkek olan dişi bir iki saatliğine gidince o kadar üzüldü? Keşke dillerinden anlıyor olsaydım. Bu arada bu 3. Dişi degistirmemiz

Neden? Sizce anlaşamıyorlar mi dersiniz? Eğer öyle ise neden erkek olan dişi bir iki saatliğine gidince o kadar üzüldü? Keşke dillerinden anlıyor olsaydım. Bu arada bu 3. Dişi degistirmemiz
evcil erkeklerde bu sorun olabiliyor kolay kolay eş tutmuyor.normalde kur yapma eş isteme gibi durumlar var mıydı

evcil erkeklerde bu sorun olabiliyor kolay kolay eş tutmuyor.normalde kur yapma eş isteme gibi durumlar var mıydı
Hayır yoktu. Biz sadece bize olan bağımlılığı biraz azalsın istedik. Pandemide dolayı çalışmıyorduk ama yakında başlayacağız. Arkadaşlık ederler tek kalmasın evde, dedik.

Hayır yoktu. Biz sadece bize olan bağımlılığı biraz azalsın istedik. Pandemide dolayı çalışmıyorduk ama yakında başlayacağız. Arkadaşlık ederler tek kalmasın evde, dedik.
anladım.yapacak çok bir şey yok başka eşler seçtirin.yada hiç almayın

Geri