ertugrul61ts
Yeni Üye
Yaklaşık 1 aylıkken dişi muhabbet kuşu almıştım. 4-5 aylığa kadar tekti. Fakat bazı problemleri var gibi, şöyle ki: çok tedirgin, sanki arkasından sürekli bişi yaklaşıyormuş gibi hissedip arkasına panikle bakmalar ı var, durduğu çubuk ona bişey yapıyormuş gibi ona saldırıyor durup durup ve iyi uçamıyor. Ancak kısa mesafeler uçabiliyor ve hedefi tutturamıyor, yerden kafesine yükselemiyor vs. Akşamları çok ilgilenmeme rağmen Çalıştığım için gündüzleri yalnız kalıp mı böle oluyor diye arkadaş olması için 7-8 aylık bir erkek muhabbet kuşu aldım. İlk 2 hafta erkek muhabbet kuşunu kafeste kovaladı yem yedirmedi durduğu yerde rahat bırakmadı kafese almadı vs daha sonra uyuştular. Erkek ağzından yem yediriyor, onunla ötüşüyor fakat böyle iyiykrn birden dişi muhabbet kuşu saldırırcasına gugukluor ama zarar verecek gibi deil gagasına doğru. Sonra yuva taktım, dişi yuvaya giriyor, baya kalıyor kemiriyor, erkeğin ağzından yem yiyor, yuvadayken erkek gidip besliyor vs iyiler gibi ama ara ara dişi erkeğe yine sert sert gagasıyla tepki veriyor. Erkek belli ki çiftleşme döneminde elime bile yapıyor, dişiye yaklaşmaya çalışıyor sırtına doğru ama dişi yaklaştırmıor. Dişiye bakınca diyorum 6-7 aylık acaba erken mi ama yuvada kalışı kemirişi erkekten yem yemesi kendini yuvadayken erkeğe kaşıtması gö önüne alınınca yavrulamaya hazır gibi. Acaba problem nedir? Kızıştırıcı yemleri taze yemleri gaga taşı ve kumlukları da var.. Ne önerirsiniz, durum nedir, ne yapmalı?