Kardeleennn
Yeni Üye
Merhaba, her şey babamın tanıdığından kafesiyle dişi bir kuş getirmesiyle başladı. Erkeği ölmüş, ilk geldiğinde ceresi beyazdı, sonra kahverengiye döndü. Ben hiçbir bilgim olmadığından ancak internette okuduklarımla ilerleyebildim.. Kuşum kafesteki gazeteleri kopartıp çığrından çıktı bi süre ve 3 kere yumurtladı, hatta birini dışarı yumurtladı. 2 sini yedi.. Yumurtladıktan sonra çok yorgun düşüyordu, çok üzüldüm. Sonra önce buyük bi kafes aldım o kafesle de gidip bi erkek muhabbet kuşu aldım, dişi kuşumdan biraz daha küçük, ilk geldiğinde kuyruğu kısaydı ve 3,4 gün sürekli uyudu. Uçtuğunda konarken sendeliyordu, simdi deli gibi uçuyor kuyruğu uzadı ve deli gibi taklalar atan, bizim dişiden ayrı kalamayan bi deli.
Birbirlerini kaşıyorlar, besliyorlar, erkek bazen ayağıyla dürtüyor ama cogunlukla dişi kuş tünekten atıyordu. Ayırmayı denedim. Bu seferde dişi kuş yine gazeteleri koparmaya basladı, erkekte yuvalıgı eşelemeye.. ikisi de delirmiş gibiydi, birbirlerinden uzak mı tutmalıyım nasıl yapmalıyım bilmiyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var
Birbirlerini kaşıyorlar, besliyorlar, erkek bazen ayağıyla dürtüyor ama cogunlukla dişi kuş tünekten atıyordu. Ayırmayı denedim. Bu seferde dişi kuş yine gazeteleri koparmaya basladı, erkekte yuvalıgı eşelemeye.. ikisi de delirmiş gibiydi, birbirlerinden uzak mı tutmalıyım nasıl yapmalıyım bilmiyorum, yardımlarınıza ihtiyacım var