Dişi Kuşum Erkekle İlgilenmiyor (Videolu!)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MorTilki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MorTilki

Yeni Üye
Merhaba. Ankara'da yaşıyorum erkek kuşumu alalı 10 gün oldu. Dişi erkeği kendisi seçmişti ancak eve geldiklerinde erkek yuvalığa girmek isteyince kavga etmişlerdi ve erkek o zamandan beri durgun. Dişi erkeği istiyor, yem kusması için baskı yapıyor ancak erkek o günden beri düzelmedi. Uzun zamandır hiç kavga etmedikleri için yuvalığı geri taktım bu gün. Ancak dişi yuvalığı taktığım gibi içine atladı ve saatlerce orada öttü, dışarı çıkmadı. Erkeği hiç umursamadı. Erkekte ise bir değişim olmadı hala durgun. Yemek harici hareket bile etmiyor neredeyse. kendi isteği ile 2-3 günde bir birkaç saniyeliğine dişi ile etkileşime geçiyor, kur yapar gibi gagalarını birbirlerine sürtüyorlar onun dışında bir şey yok. Bu arada kafes içinde dişiyi umursamasa da kafes dışında daha yakın davranıyor ve dişinin peşinde dolaşıyor. veya dişi kafeste değilken onu çağırmak için ötüyor. Erkek alışır mı? Alışırsa ortalama ne kadar sürer alışması? Şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim.

video 1: https://streamable.com/buk2do

video 2: https://streamable.com/mn8a6u

Son düzenleme:
Videoları izlerken çok eğlendim 😄
Dişinin seçtiği belli zaten hareketler falan 😄
Zaman tanıyın derim ben.

Başlık ters olmuş, erkek kuş dişi ile ilgilenmiyor :)

Normalde erkek kuşlar gelip dişiye sokulur, sizde tam tersi olmuş. Erkek kuş bıkmış gibi görünüyor. Zamanla aynı ortamda yaşayarak birbirlerine alışırlar diye düşünüyorum.

Hocam tekrardan merhaba. Öncelikle sizi tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim ancak hem aynı durumu yaşayan insanlar tüm süreci öğrensinler istiyorum hem de yapım gereği biraz aceleci ve meraklıyım maalesef😅. Bu gün erkek kuşu ilk defa hareketli gördüm, yaptığı hareketlerin kur hareketleri olduğunu tahmin ediyorum ama emin olamadım. Ayrıca dişinin bir ara çiftleşme pozisyonu aldığını gördüm ancak erkek üstüne çıkmadı ötmeye devam etti sadece. Bu arada kuşları rahatsız etmemek için videoyu uzaktan çektim biraz kalitesiz oldu kusura bakmayın lütfen.

güncel video: Watch WhatsApp Video 2024-06-02 saat 14.25.53_abcf75bf | Streamable

@htchaticeonem9 @Doğacı

Hocam tekrardan merhaba. Öncelikle sizi tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim ancak hem aynı durumu yaşayan insanlar tüm süreci öğrensinler istiyorum hem de yapım gereği biraz aceleci ve meraklıyım maalesef😅. Bu gün erkek kuşu ilk defa hareketli gördüm, yaptığı hareketlerin kur hareketleri olduğunu tahmin ediyorum ama emin olamadım. Ayrıca dişinin bir ara çiftleşme pozisyonu aldığını gördüm ancak erkek üstüne çıkmadı ötmeye devam etti sadece. Bu arada kuşları rahatsız etmemek için videoyu uzaktan çektim biraz kalitesiz oldu kusura bakmayın lütfen.

güncel video: Watch WhatsApp Video 2024-06-02 saat 14.25.53_abcf75bf | Streamable

@htchaticeonem9 @Doğacı
Çok sevindim demek ki anlaşmaya başlamışlar. Kuşlar ilk başlarda birbirlerini tanımadıklarından yabancılık çekebiliyor ama zamanla çok güzel eşler oluyorlar 🌸 Umarım yakında birbirinden tatlı yavru haberleri alırız.

Çok teşekkür ederim. Cevabınızdan anladığım kadarıyla erkek kur yapıyor. Ben aynı durumu yaşayanlar için gelişme oldukça buradan haber veririm gene. Bu arada 3 gün önce yemlerine bir tutam nijer tohumu karıştırdım ama bu kadar hızlı etki edeceğini sanmıyorum. doğal yollarla oldu büyük ihtimalle.

Anlaşıyorlar fakat şunları eklemek istiyorum.
Yaz mevsiminde üretim yapılması tavsiye edilmez hem aşırı sıcak nem seviyesinden dolayı ve yuvalığın içi dışarı sıcaklıktan daha çok sıcak olur ve bu da ölümcül olabilir kuşlar için.
Ayrıca sıcak ve yüksek nemli havalarda bakteri, mantar, küf kolayca çoğalır.
Dişi kuşun da çiftleşmek için en az 1 yaşında olması iyi olur. 6 aylık dişi kuşta yumurta sıkışması yaşanabilir vs.
Ayrıca Nijer tohumu yağlı bir yiyecektir, anlaşsınlar diye Nijer tohumunu fazla vermeyiniz yoksa obeziteye sebep olursunuz.
Kuşlarınızın çiftleşmelerini istiyor iseniz nem ve ısı oranını sabitleyip temizliği de sık sık yapmanız gerekir şartlara dikkat etmelisiniz veya yaz mevsiminin çıkmasını beklemelisiniz.

Çok teşekkür ederim. Cevabınızdan anladığım kadarıyla erkek kur yapıyor. Ben aynı durumu yaşayanlar için gelişme oldukça buradan haber veririm gene. Bu arada 3 gün önce yemlerine bir tutam nijer tohumu karıştırdım ama bu kadar hızlı etki edeceğini sanmıyorum. doğal yollarla oldu büyük ihtimalle.
Nijer tohumunun bu konuda etkisi çoktur, hatta üreticiler bu nedenle hep nijer tohumu tercih ederler.

Geri