Dişi Kuşum Erkeğe Düşman Oldu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MorTilki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MorTilki

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 2 aylıkken sokakta bulduğum ve şu an 8 aylık olan insana alışık kuşum kızgınlık yumurtası yaptıktan sonra eş almak istedik. İlk önce güvendiğimiz bir petshoptan kendi beğendiğimiz bir erkeği aldık ancak bizim kuş kafesini çok kıskandı ve erkeği tartaklayınca ayırma yöntemini denedik. O da işe yaramayınca erkeği geri verdik ve kuşumun kendi eşini seçmesine izin verdik. Yaklaşık 1,5 - 2 yaşında deneyimli bir erkeğin kafesine attığımız anda öpüşmeye ve birbirlerini kaşımaya başladılar. Ben de kuşları alıp eve geldim gün içinde her şey çok güzeldi ama erkek kuş yuvalığın içine girince (yuvalık boş) bizim kuş bir anda onu düşman ilan etti ve şiddetli bir şekilde saldırdı sakinleşmeleri için geceyi ayrı geçirmelerini sağladım ancak sabah dişiyi erkeğin yanına attığımda Dişi direkt saldırmaya başladı. İkisini gene ayırdım. 1 hafta ayrı tutmayı düşünüyorum. ama işe yarar mı bilmiyorum. Dişi kuş küçük olmasına rağmen çok baskın. Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. Bu arada dişi kuşum normalde babamı eş olarak görüyor sürekli onun üstünde duruyor hatta bir kaç kere çiftleşme pozisyonu bile alıp dondu. Babamı eş tuttuğu için erkek kuşu reddediyor olabilir mi?

RftNVYv.jpeg
QyMJXVC.jpeg

Dişi kuşun sahiplendiği kafese erkeği koymayın. Yazın sıcak ve nemli havalarda üretim yapmayın. Sonbahar başlangıcı ve kış mevsiminde üretim yapabilirsiniz. Çiftleştirmek istiyor iseniz erkek ve dişi kuşu ayrı kafeslere koyun ve takviyelerle hazırlayın üretime. Daha sonra mevsim uygun olduğunda erkek kuşun kafesine folluk bulunan yuvalığı takın ve erkek 7-10 gün kadar öyle kalsın. Etrafa tellere tüneğe vs kur yapmaya başladığı zaman yanına dişi kuşu koyabilirsiniz.
Çiftleşme genelde dişiye bağlıdır.

Ayrıca bilginiz olsun. Eve yeni gelen kuşun sağlıklı olduğu bilinmiyor ise önce karantinaya alınır yani direkt evdeki kuşun kafesine konmaz. Çünkü yeni kuşta hastalık olabilir. 10 gün karantina uygulayın. Hastalık belirtisi yoksa o zaman evdeki kuş ile aynı ortamda durabilirler.

Ayrıca bilginiz olsun. Eve yeni gelen kuşun sağlıklı olduğu bilinmiyor ise önce karantinaya alınır yani direkt evdeki kuşun kafesine konmaz. Çünkü yeni kuşta hastalık olabilir. 10 gün karantina uygulayın. Hastalık belirtisi yoksa o zaman evdeki kuş ile aynı ortamda durabilirler.
Çok teşekkür ederim. Dediğinizi uygulayacağım. Ancak aklımdaki asıl soru işareti şu; dişi kuşum erkeği düşman olarak görmeye başladı. Bu durum 10 günlük ayrılıktan sonra geçebilir mi? Yoksa erkeği değiştirmem mi gerekiyor?

Çok teşekkür ederim. Dediğinizi uygulayacağım. Ancak aklımdaki asıl soru işareti şu; dişi kuşum erkeği düşman olarak görmeye başladı. Bu durum 10 günlük ayrılıktan sonra geçebilir mi? Yoksa erkeği değiştirmem mi gerekiyor?

Kuşlar da eşlerini kendi seçer. Birbirlerini seçtiler ise değiştirmeyin. Dişi kuş şuan kafese eve hakim olduğu için erkek sonradan geldiği için baskın çıkıyordur. Birbirlerini kaşımaları olumlu bir davranış bu arada. O yüzden zaman verin. Yuvalık dişi kuşun kafesindeyse çıkartın.

Geri