MorTilki
Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 2 aylıkken sokakta bulduğum ve şu an 8 aylık olan insana alışık kuşum kızgınlık yumurtası yaptıktan sonra eş almak istedik. İlk önce güvendiğimiz bir petshoptan kendi beğendiğimiz bir erkeği aldık ancak bizim kuş kafesini çok kıskandı ve erkeği tartaklayınca ayırma yöntemini denedik. O da işe yaramayınca erkeği geri verdik ve kuşumun kendi eşini seçmesine izin verdik. Yaklaşık 1,5 - 2 yaşında deneyimli bir erkeğin kafesine attığımız anda öpüşmeye ve birbirlerini kaşımaya başladılar. Ben de kuşları alıp eve geldim gün içinde her şey çok güzeldi ama erkek kuş yuvalığın içine girince (yuvalık boş) bizim kuş bir anda onu düşman ilan etti ve şiddetli bir şekilde saldırdı sakinleşmeleri için geceyi ayrı geçirmelerini sağladım ancak sabah dişiyi erkeğin yanına attığımda Dişi direkt saldırmaya başladı. İkisini gene ayırdım. 1 hafta ayrı tutmayı düşünüyorum. ama işe yarar mı bilmiyorum. Dişi kuş küçük olmasına rağmen çok baskın. Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. Bu arada dişi kuşum normalde babamı eş olarak görüyor sürekli onun üstünde duruyor hatta bir kaç kere çiftleşme pozisyonu bile alıp dondu. Babamı eş tuttuğu için erkek kuşu reddediyor olabilir mi?