dengesiz dışkı

İmd8

Yeni Üye
3-4 aydır aynı sorunu yaşıyorum sürekli kuşta değişen dışkı oluşuyor ,öncedende buradan tavsiye ilaçlar ile düzelmişti (bactrim,probiyotik,parazit şurubu,vitamin mineral) kullandım bu tedavilerde ama işe yaramadı tekrar başa sardı
güncel dışkıları böyle 1-3 gündür su şeklinde dışkıladı bügün bu oluştu.
biraz araştırma ile kuruluk belirtileri ile aynı gibi gözüküyor ama pek anlamadığımdan birşey yapamıyorum
belirtileri ;sürekli hapşurma ,değişken dışkı(genellikle ishal),gögüs kafesinde sivrilme ve çevresinde morlaşma var,öncekine göre daha zayıf kuş ,yem yemeside azaldı.
ne yapabileceğim hakkında yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Yemlikte uzun vakit geçiriyor mu ? Yemlikte yem kırıkları var mı ? Ayağında ve gagasında renk değişikliği var mı ? 4 ay sürüp de kuşu öldürmeyecek sindirim hastalığı yoktur. Daha fazla detay verip teşhise yardımcı olmalısınız. Video da paylaşın mesela net olsun ayakları gaga vs görünsün. Kuşun genel hareketlerini detaylı yazın esneme yapıyor mu geviş getirme var mı vs vs ?

Yemlikte uzun vakit geçiriyor mu ? Yemlikte yem kırıkları var mı ? Ayağında ve gagasında renk değişikliği var mı ? 4 ay sürüp de kuşu öldürmeyecek sindirim hastalığı yoktur. Daha fazla detay verip teşhise yardımcı olmalısınız. Video da paylaşın mesela net olsun ayakları gaga vs görünsün. Kuşun genel hareketlerini detaylı yazın esneme yapıyor mu geviş getirme var mı vs vs ?
yem yemesinde sorun yok gibi ama iştahı az ,önceki zamanlara göre ciddi bi hafiflik var kuşta.1-2 ay öncede sizden yardım aldımdı bactrim,parazit ilacı kullanmıştık ,probiyotik ve vitamin vermiştim sonrasında düzelmişti ishali ama hapşurması devam ediyordu hala daha var
https://hizliresim.com/f7meqbd
güncel dışkı ve kuşun videosu bunlar .

Ağzını sık sık böyle yapar mı? Ağız içini iyice kontrol edin lezyon var mı veya koku

Kuşta genel bir sindirim sıkıntısı var gibi görünüyor. Karaciğer problemi de olabilir. Damagını ve boğazını kontrol edin bir leke görecek misiniz bakalım.
Ayrıca bu aklam ve yarın yarım suluğa mercimek tanesi kadar karbonat katarak verin. Bu tedavi amaçlı değil gözleme amaçlı.

yakın zamanlarda yapmaya başladı gibi. oyuncağınada yem kusuyor bazen gagasını ve yüzünüde sıksık tellere sürtüyor durup dururken.
ağız içini kontrol edeyim fotoğrafını çekebilrisem atarım
Ağzını sık sık böyle yapar mı? Ağız içini iyice kontrol edin lezyon var mı veya koku

Foto çekmeyle uğraşmayın siz görmeye çalışın birşey varsa net belli olur baktığınızda

evet ,düzelmesi için işe yarar diye haşlanmış patates,yumurta,sebze verdim 2-3 gün düzeliyor sonra yine eski haline geliyor.

2 gün karbonat verin dışkıkarı takip edelim. Düzelmezse ilaç önereceğim

2 gün karbonat verin dışkıkarı takip edelim. Düzelmezse ilaç önereceğim
2 gündür kontrol ettim dışkıları:
bunları dün akşam kontrol ettim;
bunlarda bügünkü;
sabah çekilmiş: https://hizliresim.com/akg4mhv
güncel:
bu gün öğlene kadar karbonatlı su verdim sonrada normal su başka birşey vermedim

Kuşta karaciğer problemi var. Powerchol ve enzim içerikli bir probiyotik başlamanız gerekir.

bu sürede vitamin ve mineral filan da vermekden kaçınayım mı yumurta ve sebze vb

bu sürede vitamin ve mineral filan da vermekden kaçınayım mı yumurta ve sebze vb
Sebze bol bol verin. Smart prolive iyi üründür hergün kullanın. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar katın. Yumurta ve yağlı tohumlar vermeyin.

powerchol ölçüsü ne kadar uygundur acaba yoksa sadece smart prolive işe yarıyormu?
"İÇME SUYUNDA KULLANIMI: 1 litre suya 2 kapak (10 ml) Haftada 2 kez
MAMADA KULLANIMI: 1 kg nemlendirilmis mamaya 6 kapak (15 ml )
GÜVERCİNLER VE DİĞER KANATLILAR İCİN YEMDE KULLANIM: 1 kg yeme 2 kapak (10ml)"

Diye yazıyor kendi sitesinde.
Sizin bir veya iki kuşunuz varsa 50 ml suya hazırlayın. 50 ml içme suyuna 10 damla eklenir. 25 ml suya 5 damla. Haftada 2 kez verin örneğin Pazartesi Perşembe gibi olabilir.

powerchol ölçüsü ne kadar uygundur acaba yoksa sadece smart prolive işe yarıyormu?
İlk aldığınız süreçte her gün verin 50 ml suya 15 damla şeklinde. Aynı suya hergün probiyotik de katın. Gelişmeleri yazarsınız zaten.

Geri