Merhaba arkadaşlar benim iki kuşum var çıtır ile pıtır. Çıtır birkaç gündür halsiz ve tüylerini kabartıyor yemliğin orada uyuyor yerden genellikle hiç çıkmıyor ve hep köşede. Bir kere daha başıma böyle bir şey gelmişti o zman çok daha kötüydü sürekli sallanıyordu. O zamn bur ilaç almıştım iyi gelmişti. Yine o ilacı kullandım. Suyuna damlattım. İlk önce kakası suluydu ve ishal olduğu düsüncesi ile ilaç verdim şmdi ise kakası poposunda kalıyor. Ne yapmalıyım. Bir de pıtır sürekli çıtıra vuruyor. Bildiğiniz kavga ediyorlar. Eskiden çıtırda ona vururdu ama şimdi sürekli dayak yiyor. Tavsiyeleriniz var mı? Yardım ederseniz çok sevinirim. Acil lütfen.
Kuşlarınız umarım yaşıyordur. Öncelikle Hemen kafeslerini ayırın. Acilen bir veterinere gösterin. Fakat kuşlardan anlayan bir veteriner olsun. İshal yüzünden kakası yapışıyordur. Antibiyotik ilaç takviyesi verebilir. Ayrıca popo kısmını muayene ettirin. Tüylerinden dolayı ise veteriner türlerini hafifçe kırpacaktır. Kesinlikle kolay yiyebilecekleri sade bir yem alın. Minik hafif ince uzun yemler var. petshoplarda sorarsınız. Bir de veterinerden poposuna sıkıp pamuk ile silebileceğiniz bir dezenfektan isteyin. Katkısız alkolsüz falan bir şey. Ve muhakkak İnfirared lamba kullanın. Philips 100 veya 150 w lambayı yakıp kafesin yanına koyun. Dezanfekranı poposuna sıkıp temizledikten sonra biraz didiklenmesini bekleyin ve lambayı yakın. Öneri saat 2 ile 5 arasında yakılması yönünde ama poposundaki sıkıntı devam ediyor ise her ilaç sonrası didiklendikten sonra kuruması için 20 dk yeterli) Kurusun. Mama yemiyor ise teşvik etmek için elinizden yedirin. Yemliklerin başlıklarını çıkarın. Ve her gün kafesin alt kısmını temizleyip suyunu yenileyip yemleri her gün üfleyip tazeleyin. Geçmiş olsun.