yasemin5
Meraklı Üye
merhabalar, buraya birkaç kere daha konu açmıştım. yaklaşık bir hafta 10 gündür evimde değildim ve kuşlarıma bir arkadaşım gelip baktı. gitmeden önce kuşumun birinde zaten dışkı sorunu vardı konuları da bu yüzden açmıştım. ancak probiyotik ve vitamin takviyesiyle düzeliyor ara ara tekrar değişik şekillerde yapıyordu. başka bir forumda sindirim ve karaciğer yağlanması olduğunu bir ustamız söyledi ve bu yüzden onun önerisiyle o yönde ilaç ve takviyeler yaptık. biz gitmeye yakın dışkıları daha iyi durumdaydı ve gönül rahatlığıyla şehir dışına çıktım. aynı zamanda kuşları aynı odanın içinde daha hava alan bir yere koymuştuk. ben gittikten sonra dışkı sorunu olan kuşum yem yememeye başladı. bu sebeple arkadaşım haşlanmış patates, daldari, mama ve son zamanlarda ekmek verdi ve bunları yedi. yani sorunun yemle alakalı olduğuna vardık. bu sürede hareketli ve konuşkan olduğunu söyledi, sadece yem yemiyordu. cuma gecesi eve geldim ve hemen yemini kaliteli bir yemle değiştim. ilk yer gibi oldu ama çok az yemişti. yine içine ekmek içi karıştırdım sadece onları seçip yedi. iştahı açılsın diye dün elma verdim epey bir yedi. biz de şaşırdık yani yemesinde icmesinde sıkıntı yok niye böyle diye? başka bir forumdaki aynı kişi dışkıların strese bağlı ben evde olmadığım için devam ettiğini ve yetersiz beslenme yüzünden böyle olduğunu söyledi. yeni yemden yemeye başlarsa düzeleceğini söyledi. ancak dün akşam itibariyle kuşum kendini kabartmaya başladı. yem yemiyor. suyundan içiyor ekmek kırıntıları yiyor ve şimdi biraz daldari taktım ondan yedi. inanın ne yapacağımı bilemedim. kendini kabartması beni korkuttu. başka bir sorun olabilir mi diye buraya da danışmak istedim. yardımcı olursanız çok sevinirim başka bir hastalık varsa geç kalmak istemiyorum.