Düzenli bir rutin olarak dökülen ana kanat tüyleri

Beatiful45

Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 3 senedir benle olan bir muhabbet kuşum var.
Her sene 3 ayda bir rutin gibi ana kanat tüylerini döker o kanatlar 1 ay sonra yerine gelir .
Çok şey denedim veterinere götürdüm.
Heryerde sordum verilen cevaplar ise hep şu şekildedir
- yağlanma kaynaklı
-kuşun kendi cinsinde olan birşey.
İç dış parazitte yaptırmıştim.
Şimdi ise wormek kullanmaya başladım bütün kuşlara geçen hafta.
Kuşun genel özelliklerinden biri ise mesala bir yere bırak bir saat sonra aynı yerden alırsın.put gibi aynı yerinde durur.sen hareket ettirmessen harekete ihtiyaç duymaz.
Spor da yaptırıyorum.bu zamana kadar denediklerimi adları ile ekleyeceğim.
Bu arada günlük rutinlerini düzgün yerine getiren bir kuştur.
@Selçuk YÜKSEL
Düzenli olarak da kanat aralarına bakarım.
Gene tekrar etti bu durum bugün .🥺
Yada benim bunu cinsi böyle diye kabul etmem gerekiyor.
_kilo 45 gram...

Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.kullandiklarimin adlarını ekleyeceğim.

Bunun sebebi yüksek ihtimalle beslenme hatası. Çok kuvvetli besleniyor veya yetersiz besleniyor olabilir. Beslenmeden kastım yem yemesi değil sadece. Siz rutin besleme düzenini yazın. Takviye kullanıyorsanız neler ve hangi sürlerde verdiğinizi ne kadar suya ne kadar kattığınızı falan detaylı yazın. Dal darı yer mi ne kadar yer ? Kuşun kilosu iyi dışkıda istediğimiz gibi olmasa da kötü de değil. Siz detay atlamadan nasıl beslendiğini yazın

Kuşun güncel kilosu mu 45 hafif kilolu gibi. 50-55 arası görünüyor

Rowita b komplex ,metiyonin kanatlar düşünce kullanıyordum.
kakayı göstermek için başka kafese aldım.
Normalde alt üst salmada üstte bubir dişi bir dişi daha ve bir de erkek kuş var .alttada tek dişi
Beslenme düzeni ise
Ona korktuğum için dışardan besin vermiyorum .önceleri veriyordum ilk geldiği zaman.
İki haftdaa bir defa gerwit
Wormex ise haftada bir kere
Normal yem.
Şuanlik ona herhangi bir ilaç da vermedim.kanatlar düştüğü zaman belirli bir aralıkta üstteki yazdıklarımi kullanmıştım.birde bir kere muayneye götürmüştüm.orda iç dış parazitti yapılmışti.

Darı bu durum başlamadan ilk geldiğinde kullanmıştım.sonra kullanmadım.
Bir de ayriyeten zeolit denemiştim.

Wormex'i bu kadar sık kullanmayın. Senede 3-4 defa olabilir. Gerwiti ne kadar suya ne kadar katıyorsunuz ? Normal yem derken açık karışık yem mi ?

Açik yem .
İki damla iki haftada bir hepsine standart suluk
2 haftada 100 ml suya 2 damla katmakla hiç kullanmamak arasında pek fark yok. Çok az kullanıyorsunuz. Şimdi hepsinin sularını alın. 3-4 saat susuz kalsınlar. Sonra yarım suluğa 5 damla katarak verin.
Eczaneden iyot damlası ve çinko şurubu alın marka fatketmez.
Akşam suluklarını çekin sabah 11 de çeyrek suluğa 4 damla çinko katarak verin. Ertesi gün probiyotik. Sonraki gün yarım suluğa 2 damla iyot. Bir sonraki gün probiyotik sonra tekrar çinko. Bu şekilde çinko ve iyottan 3 doz verin. Her akşam sularını alın ve sabah taze ilaçlı su verin.

Hepsinemi hocam teşekkür ederim.peki bu kanatlari dökülen kuşuma katkisda olur mu ?

Hepsinemi hocam teşekkür ederim.peki bu kanatlari dökülen kuşuma katkisda olur mu ?
Hepsine uygulayın vitamin ve mineral veriyoruz sonuçta. Ayrıca keten tohumu alın mutlaka. 1 kilo yeme 200 gr kadar olacak oranda katın. Sürekli yapın bunu. Kanatları dökülen kuşa %80 iyi gelecektir. Ama sorunu bir hastalıksa o ayrı konu.

Geri