Geçenlerde Açtiğim forumdada vardi fotograflar orayada bakabilirsiniz.Kuşun resmini yükleyin bakalım tüyde olabilir..
Bitlenmiş olabilirmi dostum hayvan kafasini felan kasiyoBenim kuşlarım da 3-4 aylık tüy dökme zamanlarında ve çok kaşınıyor kaşınırken rahatsız oldukları tüyleri döküyorlar, yenisi ve güzeli çıkması için. Bu doğal bir durum.
Benim kuş uzaktan yesillikleri yiyor sadeceBen tüye girdiğini düşünüyorum bitlenme durumunda kuş aşırı kaşınır kaşınmaya bağlı halsizlik yemek yememe gibi durumlar çıkar. Siz kafesin içine banyoluk koyun içinede ılık su koyun ve biraz yeşillik koyun bitlenmiş ise içine dayanamayıp girecektir. Tüye girmişse de su rahatlatacaktır.
Birde kaç kere giricek tüye ona göre telaşlanmıyım tatildeyim biran önxe evime dönmek istiyorun veterinere gitmeyi felan dusundumBenim kuş uzaktan yesillikleri yiyor sadece
Kaşıntılar normal yani ben banyoluğuna marul ve göbek koyacagim. Birde bit vrya pire olup olmadigini nasil anlarimAra ara tüy dökme zamanlarına girerler. kuş 3. aydan sonra yavaş yavaş yavruluktan çıkma sürecine girerek tüye girer. Zaten kafasında çizgileri varsa bunun bir kısmı kaybolur. Hemen ardından 6-7 aylıkken ergenliğe geçişte buna benzer tüy değişimi olur.Yaşına bağlı olarak en belirgin tüy değişimleri bu dönemlerde olur.
Şüpheleniyorsanız bir avuç pamuk alın kafesin bir yerine koyun üstünde siyah gibi hareketli bir şeyler görürseniz vardır demekkiKaşıntılar normal yani ben banyoluğuna marul ve göbek koyacagim. Birde bit vrya pire olup olmadigini nasil anlarim
Tamam yeni tüy çıkarıyor oyüzden kaşınıyor dediğim gibi vitamin ver yulaf ver havuçlu mama yap ver. banyo yapacaksa eğer banyoluk takiyorsaniz suyuna elma sirkesi koy birkaç damla veya temiz bir sprey şişesine ılık su koy içine çok az elma sirkesi koy (mesela ben 500 ml suya bir çay kaşığı falan koyuyorum) onu suratına gelmicek şekilde üstune 20cm falan uzaktan sık sırılsıklam olmasın ama hafif islansin yeter gözüne burnuna gelmesin. Rüzgar almayan yerde kurusun. Kafes ışık alan bir yerde dursun direk güneş değil ama aydınlık olsun yani.Dikenler var