Hayır mantar değil. Evet biraz anormal gözüküyor ama öyle sıkıntılı bir durum değil.
Zannetmiyorum kursak mantarı çok daha belirgin bir hastalık. Öncelikle ciddi bir halsizlik olur, dışkıda değişimler olur, kusmalar ve ağızdan kötü kokular gelme gibi durumlar olur. Sizin kuşunuz tek ise büyük ihtimalle kur yapıyor olması normal. Bu kafa sallama kur yapma hareketi. Siz yine de taze 3-4 dışkı atın bakalım. flagyl kullanmayın şimdilik.Yaklaşık bir aydır nadir aralıklarla kusma hareketi yapıyor fakat kusmuyor, sadece kafasını ileri uzatıp gagasını açıyor kısa süreli bir kaç kez yapıyor. Kusma, yem yeme ya da dışkıda problem, zayıflama, hareketsizlik gibi bir sorunumuz yok. Bir kuş yetiştiricisi kursak mantarı olabilir dedi ve flagyl şurup önerdi. Bugün ilk defa verdim. Acaba böyle bir rahatsızlık yaşadığı için olabilir mi bu ceredeki değişim?
Kafes ve dışkı fotoğrafını ekledim. Evet tek kuş ve ağız kokusuna gün içinde baktım bir koku yok. Plastik tünek kullanıyordum dediğiniz gibi tahta tüneğe geçiş yaparım. Kafes büyütme planım var düzenleme önerilerine de açığımZannetmiyorum kursak mantarı çok daha belirgin bir hastalık. Öncelikle ciddi bir halsizlik olur, dışkıda değişimler olur, kusmalar ve ağızdan kötü kokular gelme gibi durumlar olur. Sizin kuşunuz tek ise büyük ihtimalle kur yapıyor olması normal. Bu kafa sallama kur yapma hareketi. Siz yine de taze 3-4 dışkı atın bakalım. flagyl kullanmayın şimdilik.
Teşekkürler, yeni kafes alıp eksikleri en kısa zamanda tamamlıyorum, dediklerinizi ve haftalık planıda dikkate alacağım ve uygulayacağım.Dışkılar normal ama kafesi yaşam şartlarının altında. Öncelikle her kafeste düzenli olarak kalamar kemiği, mineral blok ve kuş kumu bulunmalıdır. Mutlaka tahta tünek kullanılmalı. Kafesiniz oldukça küçük yeni kafes alma hazırlığındaysanız bunu öneririm ben de bundan sipariş ettim;
ek olarak;10 Crosby Üretim Kafesi 45*35*40 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
10 Crosby Üretim Kafesi 45*35*40 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Ekli dosyayı görüntüle 49472
Kuşun yaptığı kafa sallama hareketini videoya alabilirsen atabilirsin buraya.Teşekkürler, yeni kafes alıp eksikleri en kısa zamanda tamamlıyorum, dediklerinizi ve haftalık planıda dikkate alacağım ve uygulayacağım.
Öyleyse şurubu şimdilik bir sorun yaşamadıkça vermiyorum. Cereyide takip ederim olası bir duruma karşı, sağa sola vuruyor belki ondandır diye düşünmeye başladım.
Tekrar çok teşekkürler
Tamamdır nadir yapıyor yakalayabilirsem atarım.Kuşun yaptığı kafa sallama hareketini videoya alabilirsen atabilirsin buraya.
Yakaladım, yaptığı hareket bu. Bir problem olabilir mi?Kuşun yaptığı kafa sallama hareketini videoya alabilirsen atabilirsin buraya.
bu hareketi ne sıklıkla yapıyor?Yakaladım, yaptığı hareket bu. Bir problem olabilir mi?
Bir sıkıntı yok. Nadiren yapabilir.En son gördüğüm 10 günden fazlaydı çok nadir.
Rica ederim.Tamamdır o zaman, çok teşekkürler.