Candida mantar ilacı yan etkisi

bulut.bus

Yeni Üye
Merhaba kuşumu, kuşlardan anlayan bi veterinere götürdüğümde veteriner sindirim sisteminde Candida mantarı olduğunu söyledi ve bi ilaç verdi. Bi hafta boyunca günde bir damla vereceğimi söyledi. Bugün 4. Gün son 2 gündür ilacı içtikten sonra ateş basıyor gibi kanatlarını kaldırıyor ve titretiyor durgunlaşıyor. Bu normal mi? İlacın yan etkisi olabilir mi? İlacı kesmeli miyim?
Veteriner bu saatte cevap vermediği için yazıyorum cevaplarsanız sevinirim..

Merhaba kuşumu, kuşlardan anlayan bi veterinere götürdüğümde veteriner sindirim sisteminde Candida mantarı olduğunu söyledi ve bi ilaç verdi. Bi hafta boyunca günde bir damla vereceğimi söyledi. Bugün 4. Gün son 2 gündür ilacı içtikten sonra ateş basıyor gibi kanatlarını kaldırıyor ve titretiyor durgunlaşıyor. Bu normal mi? İlacın yan etkisi olabilir mi? İlacı kesmeli miyim?
Veteriner bu saatte cevap vermediği için yazıyorum cevaplarsanız sevinirim..
Verdiği ilacın adı nedir?

İlacın adını bilmiyorum sorduğumda mantar için dedi sadece neden adını söylemiyorlar anlamıyorum. bi enjektörde verdi. Biraz çözelti gibi bir ilaç hafif sarı rengi var.
Kuş ilaçtan sonra kötü olur ama aslında sorun ilaçtan kaynaklı değil mantardan kaynaklıdır,ilacın etkisinin göstergesidir, kuş kusar falan mantarları gidermeye atmaya çalışır.
Siz yine de kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın.
Foto için hızlıresim com,video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Muhtemelen nistatin veya mikostatin vermiştir. Günde sabah akşam birer damla famlatmanız daha doğru olur. Hastalığı mantar ise. Mantarlar öldükçe kuşa rahatsızlık verir midesini bulundırır bu normaldir. Hastalığı test yaparak mı teşhis etti ?

Muhtemelen nistatin veya mikostatin vermiştir. Günde sabah akşam birer damla famlatmanız daha doğru olur. Hastalığı mantar ise. Mantarlar öldükçe kuşa rahatsızlık verir midesini bulundırır bu normaldir. Hastalığı test yaparak mı teşhis etti ?
Evet, antibiyotik geçirmeyince dışkı tahlili yapmıştı. Bu durum normalse korkmama gerek yok o halde. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Tedavi bittikten sonra antifungal etkili bir dezenfektan ile her şeyi temizleyin. Ağzını değdirdiği eski yemleri de çöpe dökün.

Yeni kafes ve eşyalar aldım iyileşince oraya yerleştireceğim inşallah çok teşekkür ederim tekrardan yardımınız için.

Geri