Sailormoon
Yeni Üye
Adana çok aşırı sıcak olduğu için Ağustos ayında kuşlarımı spreyle yıkadım. Erkek kuşumuz 3 yaşında ve çok yıkanmak istedi ona bolca sıktım. Birkaç gün sonra yağmur yağdı, kuşlar da sıcaktan içerde durulmadığı için balkondalardı. Hava sıcak diye aldırış etmedik ama kuş üşütmüş. Bir haftadır yavaş yavaş başlayan nefes alma problemi gittikçe arttı. Gece her nefes alışında cık cık ses çıkıyor. Yem yemesi maşallah çok iyi. Forumlarda önerilen sarımsaklı suyu denedim ama bir faydası olmadı. Ev yapımı elma sirkeli limonlu su da veriyorum. Sarımsak sirkeli su da verdim. Onun dışında ekmek yemeyi çok sevdiği için elma, havuç, üzüm suyu, zeytinyağı bal pekmez karıştırıp ekmeğe batırıp veriyorum yiyor. Hani ben o kadar iyi beslensem iyileşirdim. Başlarda nane, dere otu falan verdim. Vete gidecek durumum yok. Antibiyotik de vermiyorlar. Geçemeyince evde amoklavin vardı. Onu suda eritip ekmeğe batırıp vermeye başladım iki gündür yiyor ama solunumda bir düzelme olmadı. Forumlarda birine vet önermiş onun kuşunun solunumu düzelmiş. Hep böyle mi kalacak diye korkmaya başladım forumlarda geçmeyen solunum sıkıntısı mesajlarını gördükten sonra. Öyle kabarıp durmuyor maşallah ama sürekli hapşurup burnunu temizlemeye çalışıyor. İshali falan yok kakası normal. Muhabbet kuşlarının bağışıklığı gribi yenemez yazıyor her yerde. Kuş kendi kendine iyi bakımla iyileşemez mi acaba? Gece o nefes alamadıkça benim nefesim daralıyor. Bazıları da azitromisin içerikli antibiyotik öneriyor onu mu almaya çalışsam? Akciğere daha kolay etki ettiği yazıyor makalelerde. 5 kuşumuz var en dirençli olanı hastalandı.