Burun Deliği Büyümesi bakarmısınız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kimble01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kimble01

Yeni Üye
Dişi kuşumun burun değinde bir sıkıntı var ama tam olarak ne sıkıntısı olduğunu anlamadım, yardımınıza ihtiyacım var. Burun için birşey yapmam gerekiyor mu?
dişi ve erkek ikisi de tüyde ama iştahında herhangi bir sıkıntı yok, gayet hareketli. Fotografları ekliyorum.

Ekli dosyalar

• P_20171221_005309.jpg
    P_20171221_005309.jpg
    954 KB · Görüntüleme: 1,500
  • P_20171221_005320.jpg
    P_20171221_005320.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,500
  • P_20171221_003937.jpg
    P_20171221_003937.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,494
Mantar mı acaba? Net bilgim yok ama mantarı bir araştırın isterseniz. Diğer üyeler de bakarsa daha iyi olur.

mantara benziyor ama emin değilim isterseniz diğer üyeler net bilgi verene kadar vazalin tedavisi yapın burun deliklerine kaçırmadan iyice sürün ayaklarını da kontrol edin

Akşam vazalin alıp sürerim, sadece akşamları vazalin sürsem yeterli olur mu?

Ben kendi kuşumun gagasındaki mantara günde 2 defa olmak üzere trosyd sürerek tedavi yapmıştım.

Ben mantar olduğunu düşünmüyorum, emin olmadan krem kullanmak zararlı olabilir.

bende mantardan emin olmadığım için mantar kremi söylemedim vazalin dedim o yüzden günde 1 defa bolca sürün ayaklarına da sürün ama burun deliklerine gelmesin dikkat edin en azından daha iyi bilen biri görene kadar tedbir olur diye düşünüyorum vaalinin de zararı olacağını sanmıyorum umarım yanlış düşünmüyorumdur ama ben normal zamanda bile ara sıra sürüyorum başka bir kuşla vs temas ettiklerinde vs önlem amaçlı

birde büyümemişte daha çok tıkanmış gibi gözüküyor geldi bana tam emin olmamakla birlikte

Dogru soyluyorsunuz, burun tikanmista olabilir, bu gun vazelin surerim umarim duzelir.

erkek kuşunuza da tedavi uygulayın yan yana oldukları için bulaşmış olma ihtimali var önlem almış olursunuz ayırın diyeceğim ama mantardan emin olamadım için yanlış birşey demek istemiyorum birde tüm kafes ve malzemelerini dezenfekte edin tedavi bittikten sonrada yine dezenfekte etmeniz gerek suluğuna da elma sirkesi damlatabilirsiniz tam dolu suluğa 10 damla kadar ancak bu bir tedavi değildir unutmayın sadece ilaç tavsiyesi veya kesin hastalık teşhisi gelene kadar hastalığın ilerlememesi için önlemdir bunlar

Akşam elma sirkesi ve dezenfekte etmeye başlarım, durum netleşince de tedaviye başlarım, yardımınız için teşekkür ederim.

o kuşta mantar yok caresi kabuklaşmış buruşukluktan gibi duruyor bence sadece bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum siz yinede vazelin sürün ama rahatlatır belki. yinede mantar için takipte kalın ama.. sadece kuş biraz yağlanmış gibi geldi bana.

@Sakuram bir bakar mısınız hocam
Kuş fazla yağlanmış, ceresine vazelin sürmeye devam kabuklanma normale dönüyor mu bir gözlemleyin. Mantar olduğunun düşünmüyorum ancak mantar olduğundan eminseniz teramicin merhem kullanarak da geçirebilirsiniz, ben bu şekilde geçiriyorum. 2 gün kullanmak yeterli oluyor. Akabininde, yağlanma problemi için suyuna elma sirkesi karıştırın. Dal darı, nijer gibi yağlanmasına neden olacak yemleri kesin mümkünse mamayı da kesin yahut 3-4 gün arayla az verin. Yulaf verin, lif kaynağıdır. Yemleri ayrı bir yere, suyu ayrı bir yere koyun mümkünse kafeste uç noktalar olsun ki hareket etsin, uçsun. Günlük 1-2 saat salın dışarıda. Bu şekilde kuş yumurtlayamaz yumurtlasa dahi sıkışma da yaşıyabilir, sağlıklı da olmaz. Kuşu kaybedebilirsiniz, fazla yağlanma var.

ayrıca o tırnakları kestirin lütfen

Kuş yağlanmış.ceresinde mantar yok ama nezle olduysa şayet ona bağlı delik çapında değişiklik olmuş olabilir
Tünek oval olursa çok daha iyi olur.
Tırnak uzunluğu da normal.
Dikdörtgen tünek son derece rahatsız edici görünüyor.

Geri