Merhaba, muhabbet kuşum için ilk kez buğday çimlendiriyorum. Araştırdığım kadarıyla içerisinde mantar ve bakteriler üreyebiliyormuş bu yüzden sirkeli suda bekletebileceğimi okudum. İlk gün buğdayları soğuk suyla iyice yıkayıp göz kararı doğal sirke ekledim, gece bir kez suyu tazeleyip yeni bir sirkeli su yaptım. Toplam 20 saat sirkeli suda beklettim. Sonrasında tekrar iyice yıkayıp fotoğraftaki gibi süzgece koydum, 2 saatte bir yıkayıp alt üst yapıyorum. Serin ortamda tutmaya çalışıyorum ama Mersin'de pek mümkün olmuyor. Dikkatlice inceledim bazılarında böyle kararma benzeri bir şey oluşmuş bunları ayıkladım, diğerlerinde de filizlenmenin olacağı kısımlarda minik tüyler var. Bu normal mi yoksa küflenme mi anlayamadım. Bu olmadıysa çöpe mi atayım yoksa boşa gitmesin diye toprağa eksem otunu yese küften dolayı sorun olur mu? Bir de eğer bu olmamışsa bir dahakine küflenme olmasın diye buzdolabında filizlendirebilir miyim, soğukta olur mu?