Bitmeyen İshal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mehmet355
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mehmet355

Yeni Üye
Muhabbet kuşumu alalı 20 gün oluyor, 2. günden itibaren aşırı su içdiğini fark ettim ve dışkısı sürekli sıvı, bazen 3 kere ard arda hapşırdığı oluyor. Vitamin takviyesi koyuyorum suyuna, bazen elma sirkesi bazen limon sıkıyorum fakat fayda etmiyor henüz herhangi bir ilaç kullanmadım . Mantar ya da bakteri olma ihtimali var mı? göğüs kafesini kontrol ettim biraz sivri gibi de duruyor kuruma hastalığı olabilir mi ? Kuşumda şuan için hiç bir halsizlik yem yememe durumu yok gayet hareketli ve oyuncu, bir kaç fotoğraf ekliyorum umarım yorumlarsınız.
IMG_5224.JPG
IMG_5225.JPG

belirti olarak göz kapanması dışında çok su içmesi ve dışkısı hastalık tanımına uyuyor, belirttiğiniz gibi Hipradoxi S alıp denemek istiyorum, umarım yan etki olarak kuşumuzu etkilemez. Değerli cevabınız için teşekkürler.

Hiprodoxi bir kaç eczaneye sordum fakat hiç satmadıklarını söyledi, daha güncel bir ilaç ismi var mı acaba?

İlacı uygulamaya başlayalı 3. gün oldu, gözle görülür seviyede su içmesi azaldı fakat hala sıvı olarak olarak yapıyor, kaç gün devam etmemei önerirsiniz acaba ?

bugün 4. günü bitirdik ilaç kullanımında, belirli seviyede dışkı yapışı azaldı fakat hala sulu yapıyor yorum yapabilecek var mı ?

Hiprodiksi bir işe yaramadı petshoptan başka bişey önerdiler oda olmadı, kuşumda hala ishal devam ediyor fakat hareketlilik ve yem yemesinde sorun yok. İlerde problem olacak diye korkuyorum yokmudur çözümü?

Son durum budur

Ekli dosyalar

• DF879596-B16A-4F40-920C-327DA680A070.jpeg
    DF879596-B16A-4F40-920C-327DA680A070.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 39
  • CC5613AF-9296-41FE-A828-1D66AEF9F31F.jpeg
    CC5613AF-9296-41FE-A828-1D66AEF9F31F.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 40
Sulphamezathine kullanın 4-5 gün suluğa 6-8 damla bitince 3 gün multivitamin bitince 3 gün probiyotik. Hergün hepsi tazelenecek. Tedavi bitmeden dışkıya bakıp işe yaramadı zannetmeyin tekrar. 4 günde dışkı veya kuşun genel durumu değişmeye bilir. Dışkı analizini tedavi bitince yapmak gerekir.
Yukarıda tüm kuşçuların kullandığı memnun olduğu bazı ilaçlara işe yaramadı diyorsunuz.
Bu arada tedavi uygun da olmaya bilir sizin vaka da olduğu gibi birden fazla sorun aynı anda da olabilir ama bunu probiyotik uygulaması bitince değerlendirmek gerekiyor.
Sizin vakada belkide iç mantar uygulamasıda gerekebilir. Tekrar söylüyorum bu tedavide olmadı sanmayın sorunlar birer birer çözülmeli.

Güncelleme yapmak istedim, ayhan hocam son yazdığınız ilaci kullanamadık yinede saolun fakat durumunda herhangi bir değişiklik yok aralık ayından bu yana hala ishal ve altını değiştirdikten 2-3 gün sonra kokusu çok ağır oluyor odaya bile girilmiyor, bir ara dal darı verdim düzelir gibi olmuştu ishali azalmıştı ama devam etti. O günden bu güne ishal ile yaşamayı öğrendi sanırım yoksa çoktan durumu kötüleşirdi. Şuan dal darı vermeye başladım suyunu 7-8 damla limon damlattım, ikinci tüy dökümü yaşıyor, kuş hareketli uçuyor konuşuyor yem yiyor hiç bir sıkıntısı yok gibi ama sağa sola kuyruk sallaması ve bir yada iki hafta da bir gördüğüm ağzını açıp kapama hareketi yapıyor.
IMG_6475.JPG

Güncelleme yapmak istedim, ayhan hocam son yazdığınız ilaci kullanamadık yinede saolun fakat durumunda herhangi bir değişiklik yok aralık ayından bu yana hala ishal ve altını değiştirdikten 2-3 gün sonra kokusu çok ağır oluyor odaya bile girilmiyor, bir ara dal darı verdim düzelir gibi olmuştu ishali azalmıştı ama devam etti. O günden bu güne ishal ile yaşamayı öğrendi sanırım yoksa çoktan durumu kötüleşirdi. Şuan dal darı vermeye başladım suyunu 7-8 damla limon damlattım, ikinci tüy dökümü yaşıyor, kuş hareketli uçuyor konuşuyor yem yiyor hiç bir sıkıntısı yok gibi ama sağa sola kuyruk sallaması ve bir yada iki hafta da bir gördüğüm ağzını açıp kapama hareketi yapıyor.Ekli dosyayı görüntüle 25708
Rutin olarak tuzsuz ve yağsız haşlanmış patates yedirmee özen gösterin. Suyuna üç dört damla elma sirkesi damlatın.

elma sirkesi, limon, haşlanmış patates ve lapa pirinç düzenli şekilde vereceğim, bir de böyle deneyelim

elma sirkesi, limon, haşlanmış patates ve lapa pirinç düzenli şekilde vereceğim, bir de böyle deneyelim
Suyu sürekli limonlu ya da sirkeli halde olmasın bunu günlere yayın haftada üç sirkeli haftda dört normal şeklinde. Vücut dengesi için daha iyi olur.

Geri