Bit sorunu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Okay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okay

Yeni Üye
Bu bitler nereden geldi ya geçen hafta kuşu güzelce yıkadım kafesiyle birlikte hiç görmemiştim bide gaga taşı koyduk acaba ondan mı geldi anlamadım kuş kaşınıp duruyo tülünün kenarlarında lastiğinin içlerinde geziyorlardı tülü zaten attım gaga taşınıda kenara koydum içinden bitler çıkıyor deliricem kalamar kemiği vardı onun içine bile aralarına bitler girmiş bi ilaç varmış enseye damlatılan ondan alıcam ama ağaç tünekleri var gaga taşları falan o aralara girenler nasıl ölecek yumurta falan yaptılarsa birde otomatikman bizde kaşınmaya başladık eve falan dağılsa ne olur

Bu bitler nereden geldi ya geçen hafta kuşu güzelce yıkadım kafesiyle birlikte hiç görmemiştim bide gaga taşı koyduk acaba ondan mı geldi anlamadım kuş kaşınıp duruyo tülünün kenarlarında lastiğinin içlerinde geziyorlardı tülü zaten attım gaga taşınıda kenara koydum içinden bitler çıkıyor deliricem kalamar kemiği vardı onun içine bile aralarına bitler girmiş bi ilaç varmış enseye damlatılan ondan alıcam ama ağaç tünekleri var gaga taşları falan o aralara girenler nasıl ölecek yumurta falan yaptılarsa birde otomatikman bizde kaşınmaya başladık eve falan dağılsa ne olur
Kuş biti insana geçmiyor diye biliyorum. Aynı vücut ısılarına sahip değiliz çünkü. Tünek, kalamar kemiği, gaga taşını değiştirebilme imkanınız varsa değiştirin derim. Ve bahsettiğiniz ilaç vilmectin olmalı, o tedaviyi uyguladıktan sora atabileceklerinizi atın, geri kalanı dezenfekte edin kafes de dahil olmak üzere tüm ekipmanları. Bitin gaga taşından geldiğini sanmıyorum açıkçası.

Elma sirkesi öldürür mü acaba kafese sıksam

Merhaba yakın zamanda bir yakınımın kuşlarının bit sorununa çözüm buldum. Daha doğrusu hali hazırda olan yolu kullandım. APEX - Kafes kuşları için deri ve tüy bakım ürünü olarak geçen bir ilacı kullandım. Her iki kuşunda kanat altlarına, kuşların başını sakınarak gerekli uygulamayı yaptım. Ardından kafesi komple dezenfekte edip tüm yemlikleri değiştim. Kesinlikle yemleri de yenilemelisiniz. Tüneğiniz tahtaysa tünek uçlarında da yuvalanmış olabilirler. Hatta kafesinizi de bu uygulamadan sonra kaynar suyla bir güzel yıkayın sonrasında kuşlarınızı yeni düzenine koyun. Bu yolla bitlerden büyük oranda kurtulmak 1 hafta sürmedi. Kuşlar çok rahattı.

O bitler insanda yuvalanacak türde bitler değiller. Psikolojik olarak rahatsız olmanız çok doğal. İnsana kalıcı zararları olmayacaktır. Dediğim yolu denerseniz damlaya ihtiyacınız olacağını sanmıyorum ki o damla yöntemi kuşlar için biraz ağır diye biliyorum.

http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/dogal-bit-savar.66424/#post-616724
Size fayda verıcek bir yazı bakabilirsiniz bıte kesin çözüm :)
http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/dogal-bit-savar.66424/#post-616724

Şöyle diyim tünekleri kendimiz yapmıştık ağaç dalından üzerinde göremedim ama içine girmiş olabilirler o gaga taşından hala çıkıyorlar sirkeli suya falan batırsam ölürler herhalde aslında çamaşır suyu geldi aklımada kalıntı bırakır galiba

Geri