Bit mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan can0690
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

can0690

Yeni Üye
Arkadaşlar bugün sabah kuşlarımın suyunu değiştirmek için suluğu aldığımda suluğun altında siyah küçük böcekler gördüm benim suluk tüneğe bitişik takıyırum aşagıya kaymasın diye tünekde de biraz böcek vardı kuşlarımın kanadının altına baktım kuşlarda bişey yok ama uzun süredir kaşınıyorlar acaba sizce bunlar bit mi?

Ekli dosyalar

• IMG_3590.JPG
    IMG_3590.JPG
    868.1 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_3591.JPG
    IMG_3591.JPG
    788.8 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_3592.JPG
    IMG_3592.JPG
    863 KB · Görüntüleme: 27
hocam resimler pek net değil ama bite benziyor. kafesin üstüne beyaz bir örtü serin ışıkları kapatın 10 dk sonra kontrol edin aynısından varsa bittir. hemen kafesi dezenfekte edin ve kuşlarınıza parazit ilacı ( bit ilacı ) alın. geçmiş olsun

Evet bit. Kuşların ense derilerine birer damla avimec veya vilmectin damlatın. Birer hafta arayla üç kez damlatın. Ayrıca parazit sipreyi varsa suluk ve yemlik dışında kafesin her köşesine sıkın. Kafesin etrafına da sıkın. Gözlerine gelmeyecek şekilde Kuşların üzerlerine de sıkın.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar 1-2 defa mypet diye bir parazit sprey kullandım ama bugun sprey değiştirdim deep fic aldım resimleride atıyorum kafesi komple dezenfekte ettim suluk ve tünekleri attım yenisini aldım gözlemlediğim kadarıyla yavrulukta var onuda temizledim dışarıya koydum güneşte giderler galiba kuşlar şimdilik başka kafesde yarın kendi kafeslerine alacam işallah bir sıkıntı olmaz

Ekli dosyalar

• IMG_3594.JPG
    IMG_3594.JPG
    1.8 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_3593.JPG
    IMG_3593.JPG
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
geçmiş olsun arkadaşım. ellerine sağlık

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar 1-2 defa mypet diye bir parazit sprey kullandım ama bugun sprey değiştirdim deep fic aldım resimleride atıyorum kafesi komple dezenfekte ettim suluk ve tünekleri attım yenisini aldım gözlemlediğim kadarıyla yavrulukta var onuda temizledim dışarıya koydum güneşte giderler galiba kuşlar şimdilik başka kafesde yarın kendi kafeslerine alacam işallah bir sıkıntı olmaz
Yavruluğu direk at yenisini al

Geri