Merhaba tekrar ben geldim. 2 çiftimde bu sorunla sürekli karşılaşıyorum. Artık bu çiftler bende asla değiştirmem ya da satmam bunu belirtmek isterim. Bir çiftim 4 yumurta yaptıktan sonra kafesin tabanında otururken gördüm ilk başlarda. Ayakları tutmuyordu. Yumurtlayacağını düşündüm. Ki doğru düşunmüşüm yumurta sıkışması tedavisi uyguladım. O tamam yumurta geldi dedim sorun buymuş demek ki. Yumurtalar soğuduğu için çöpe attım kontrol ettim dolular ölmüş boşları yaşayanları başkasına koydum ama onlarda çıkmadı zaten soğudukları için. Ikincisinde gene 4 yumurtladı aynı şekilde kafesin tabanında yatarken gördüm yumurtaları başkasına koydum. Kuş kendi kendine gene toparladı bu sefer yoktu yumurta sıkışması. Şimdi 1 haftadır kuş yuvadan bile çıkamadı. Tek ayak tutmuyor. Aldığımdada çok hantaldı. Hiç bir istediği yere gidemiyordu. Ayaklarında o zaman bir problem yoktu ama. Simdi 1 ayagı tutmuyor yana dusuyor. Esiyle ayirmadim besledigi icin. Durduk yere sürekli bu şekilde yapıyor. Bu sefer de yumurta sıkışmasi yok kontrol ettim. 1 hafta geçti toparlamadı. Bende endise etmeye basladım. Strese girse yumurtalari atar kirar yer ya da hic yumurtlamaz neden hep 4 yumurtadan sonra. Ozellikle kontrol ettim. Bir baska ciftimi daha bu sekilde gordum ama onu 1 kulucka gordum 1 aydir bende olmasi lazim. 5 yumurtayi birakmos tabanda uyuyor. Kipirdayamiyor. Ayni sekilde ayaklar tutulmus yuruyemiyor. Onun da kontrolunu yaptim. Yumurtasi yoktu. O ama cok kotuydu durumu ölecek sandım ama ölmedi. Tekrar yumurtalari var suan tekrar ayni seyi yaparsa bu durumu yasayan varsa beni aydinlatsin. Ayaklarinda ya da her hangi bi yerde yara da yok. Ya da canliligida var sadece kalkamiyor