Bir küçük yolculuk sorunu

Hayvansever03

Onursal Üye
Merhaba. Kuşumla yolculuğa çıkacağım. Benim kuşum odasını değiştirdiğimizde dahi küsen, panikleyen bir kuş. Yolculukta onu sakinleştirmek, korkmamasını sağlamak için neler yapmalıyım? Başka birisine emanet etmeyi düşünmüyorum.

Yolculuk kapıda. Sonra atacağınız cevaplar fayda sağlamayacak, bekliyorum cevaplarınızla çok sevineceğim.

Oyuncak ve sevdiği herhangi bir şey var ise oyalayabilirsiniz ve üstünü örtün. Başka da bir çözüm olacağını sanmıyorum ne kadarlık henüz?

Oyuncak ve sevdiği herhangi bir şey var ise oyayabilirsiniz üstünü örtün. Başka da bir çözüm olacağını sanmıyorum ne kadarlık henüz?
Bir yaşında. Oyuncağı yok, beni görünce heyecanlanıyor, parmaklarımla oynuyor aslında. Üstünü de bu zamana kadar hiç örtmedik yolculukta bunu yapmasak mı acaba, şoklanabilir.

Kişisel arabanız da gidecek iseniz 3 tarafı kapalı 1 tarafı yani size olan kısım açık olacak şekilde yapabilirsiniz :)

Kapısını açmayın araba da uçar birşey olur büyük sorumluluk bu. Yani demek istediğim üstünü örtün ama size olan kısım açık olsun sadece.
Sürücü ben değilim kucağımda olacak aslında, kafes açıkken de severim diye düşünmüştüm ama kapalı gidelim o zaman.

Şimdiden kafesini evin içinde başka odalara götürün. Farklı ortamlara alışsın. Ve yolculuk sırasında suyuna probiyotik ve vitamin katın.

Şimdiden kafesini evin içinde başka odalara götürün. Farklı ortamlara alışsın. Ve yolculuk sırasında suyuna probiyotik ve vitamin katın.
Yolculuğumuzu yaptık bile :) güneşin olduğu anlarda iyiydi ancak ne zaman hava karardı o zaman korktu, ufacık kaldı. Şimdi varmamız gereken yere geldik davranışları normal gibi fakat bazen tuhaf sesler çıkarıyor. Ciyak gibi. Bir sorun yok değil mi?

yolculukta cereyanda kalmadıysa hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin. stres yaşayabilir biraz ama ilgi gösterince toparlar hemen. biz bile yeni bir eve taşındığımızda falan yadırgıyoruz başta. aynısının daha fazlası kuş için de geçerli. o yüzden bi iki gün pek ötmeyebilir, hareketli olmayabilir. dışkısını takip edin çok ciddi bir değişiklik olmadığı müddetçe bence problem yok.

Sorun olacağını sanmam.
yolculukta cereyanda kalmadıysa hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin. stres yaşayabilir biraz ama ilgi gösterince toparlar hemen. biz bile yeni bir eve taşındığımızda falan yadırgıyoruz başta. aynısının daha fazlası kuş için de geçerli. o yüzden bi iki gün pek ötmeyebilir, hareketli olmayabilir. dışkısını takip edin çok ciddi bir değişiklik olmadığı müddetçe bence problem yok.
Teşekkürler :)

2 önerim var
1. önerim yolculuk çok uzun değilse temiz bir çarşafla kafese çok ışık girmiycek şekilde (kuş nefes alsın tabiki) kafesi tamamen kapatın kuşlar ışığı çok iyi göremezse uyumak ister
2. önerim benim kuşum çok hareketli bir kuş ve enerjik öyle oda değiştirmeyi falan çok takmaz ele alınmadığı yada dokunulmadığı sürecede kızmaz.Şuana kadar hiç küsmedi küsmüşsede benim haberim yok en fazla 12 saat küsmüştür :D.Muhabbet kuşları yeni bir ortamdan ilk başta korkar ama merak ederler,incelemeyide severler.Ben kuşumu trenle götürdüm bir kaç kez ve gün ışığıyla birleşince çok hoşuna gitti yolculuk boyunca ötüp fenomen yaptı bizi :D Bence sizin kuşunuzda gün ışığında arabadayken dışarıyı izlemekten büyük keyif alır ama bir ikazım var sakın yolculukta bunalıp klimayı açmayın.

2 önerim var
1. önerim yolculuk çok uzun değilse temiz bir çarşafla kafese çok ışık girmiycek şekilde (kuş nefes alsın tabiki) kafesi tamamen kapatın kuşlar ışığı çok iyi göremezse uyumak ister
2. önerim benim kuşum çok hareketli bir kuş ve enerjik öyle oda değiştirmeyi falan çok takmaz ele alınmadığı yada dokunulmadığı sürecede kızmaz.Şuana kadar hiç küsmedi küsmüşsede benim haberim yok en fazla 12 saat küsmüştür :D.Muhabbet kuşları yeni bir ortamdan ilk başta korkar ama merak ederler,incelemeyide severler.Ben kuşumu trenle götürdüm bir kaç kez ve gün ışığıyla birleşince çok hoşuna gitti yolculuk boyunca ötüp fenomen yaptı bizi :D Bence sizin kuşunuzda gün ışığında arabadayken dışarıyı izlemekten büyük keyif alır ama bir ikazım var sakın yolculukta bunalıp klimayı açmayın.
Teşekkürler :) yol boyunca beni görünce çok iyiydi ancak hava karardığında dönüş yolunda üstünü örteyim, korkmasın :)

Geri