Muhabbetuna
Meraklı Üye
Merhabalar. Benim iki adet muhabbet kuşum var. 1 erkek 1 dişi. Erkek kuşum 5-6 senedir bizimle ve 5-6 yaşlarında. 1 ay önce yanına dişi sahiplendim. Dişi şuan 5-6 aylık. Aralarında bir problem yok. Alışma sürecindeler. Kavga etmiyorlar. Bu hafta ikisine de iki gün diazyme 256 probiyotik ve 1 gün de Nekton S vitamin verdim. Diazayme 256 yı bir tam suluğa çay kaşığı ucu kadar koyuyorum. Nektonu bir tam suluğa içindeki ölçeğin yarısından daha az koyuyorum. Yeni yeme geçiş yaptım Versele orlux yem ve kafeste mineral block, kalamar kemiği var. Mineral block ve kalamar kemiğini de eurogold aldım, önceden farklıydı. Bugün kafese baktığımda erkek kuşu saydam-beyaz ve su gibi dışkı yaptığını gördüm. Dişi de hafif sulu ve yeşilimsi yapmış fotoları ekledim. Erkek kuş gayet canlı, hiçbir anormallik yok. Dişi kuş zaten normalde aşırı hareketli değildi. Şuanda da aşırı hareketli değil. Onda da bir anormallik yok. Bu dışkılar neden böyle olabilir? Ciddi bir sorun olmuş olabilir mi? Yem değişikliğinden dolayı olmuş olabilir mi? Mineral block yada kalamar kemiği değişikliği yapmış olabilir mi? Yada kullandığım probiyotik, vitamin yapmış olabilir mi? (Bu hafta probiyotik ve vitamin vermeden önce de ishal durumu vardı. Halsizlik olmadığı için ilaç almadım; vitamin, probiyotik verdim.) Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.
İlk foto erkeğin dışkısı, ikinci foto dişinin dışkısı
İlk foto erkeğin dışkısı, ikinci foto dişinin dışkısı