Ben Geldimmm

Berrin YASMİN

Emektar Üye
Selâmün Aleyküm Çok şükür zorda olsa girebildim siteye çok uzun zamandır girmiyordum siteye e posta adresini unuttum neyse konuya gelelim eskilerden kimler var kimler bakalım eskiler belki hatırlar beni Muhammet falan burada mı bu arada nasılsınız izmirden hobi olarak üretim yapıyordum bi dönem yaptım daha sonra bıraktım ve geçenlerde 2 hafta önce bi tane 1 veya 1 buçuk aylık minik bi safir beyazıt adını koyduğum beyaz muhabbet kuşu aldım ve bi iki saat dışarı pazara kadar gittim geldim benim safirim tabanda duruyor kafes tabanından tüneye uçmaya çalıştı ama başarılı olmadı dikkatimi çekti elime aldım ve her zaman ki omuzuma koydum bi tuhaflık vardı neyse daha sonrada yere koydum uçamaya çalışıyor ama uçamıyor sekerek yürüyor ayağını kaldırıyor bazen kanadını titremeye başlıyor ve çooookkk üzüldüm veteriner aradım ama uzakta olduğu için gidemedim çünkü tam akşam saati ve izmirin trafiği maalesef ne olmuş olabilir sizce bütün modum dengem kaçtı pazarlıkları yerleştirmeden onunla ilgilendim ayağına kanadına baktım kan veya kırılma var mı gibisinden ama kan yok ve elime alınca bağırmıyorda kırık çıkık olsa canının acısından öter diye düşünüyorum destek ve yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

Aramıza tekrar hoş geldiniz,
iyi forumlar.

Merhaba,
Kuşunuzun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız.
Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Merhaba,
Kuşunuzun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız.
Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.
Dediğiniz siteden ben videoyu oraya yükledim ama buraya nasıl atmam gerekiyor onu yapamadım 🙈 unutmuşum uzun zamandır kullanmaya kullamaya

Diğer siteden 2. Yüklemeye üyelik girişi vs istedi sanki o yüzden YouTube den yükleme yaptım videonun devamını da yüklücem şimdi

Hepsi yükledim sizce ne olmuş olabilir veterinere götürmem gerekiyor mu her veterinerde kuştan anlamıyor maalesef bide ücretler maşallah yani 2 bin muayene ve röntgen sadece başka şeylerde istenirse onlar hariç maddi olarak bu dönem biraz zordayım tabikide gitmem gerekiyorsa gidicem can sonuçta kıyamam bu şekilde görünce üzüldüm açıkçası uçan kuş uçamıyor çaresizlik zor 😔 sitemiz eskisi aktif değil galiba Muhammet Kürşat bey falan vardı aklımda kalanlar Levent bey burda hala galiba yönetici

Son düzenleme:
Hoş geldiniz. Kafeste tül varsa tırnağı tüle takılmış olabilir. Siz yokken bayağı çırpınıp sonra kurtulmuş olabilir. Yada sesten korkup kafeste çırpınmış ayağını çarpmış olabilir. Muhtemelen incinmiştir. Videoda kırılmış veya çıkmış gibi durmuyor. Veterinerlik bir durum yok bana göre.

Hoş geldiniz. Kafeste tül varsa tırnağı tüle takılmış olabilir. Siz yokken bayağı çırpınıp sonra kurtulmuş olabilir. Yada sesten korkup kafeste çırpınmış ayağını çarpmış olabilir. Muhtemelen incinmiştir. Videoda kırılmış veya çıkmış gibi durmuyor. Veterinerlik bir durum yok bana göre.
Hoşbuldum teşekkür ederim 🙏 Evt tül vardı ama daha önce böyle bi durum yaşamadım kırık çıkık olmamasına sevindim kırık veya çıkık olsa ayağını ellediğim zaman öterdi diye düşünüyorum ve benim bu durumda ne yapmam gerekiyor teramiycin diye krem okudum neren ne kadar faydası olabilir sizce veya sizin önereceğiniz bir ilaç veya tedavi yöntemi var mı bide uçamamasın nedeni ne olabilir bu durumdan mı kaynaklı acaba

Uçmamaya yeni başladıysa korktuğundan. Bir ihtimalde tüle takıldığında çok çırpınmışsa kasları yorulmuş olabilir. Yara olmadığına göre teramycin kullanmanıza gerek yok. Ağrı kesici krem olabilir ama oda şart değil. Bir kaç güne düzelecektir. Merak etmeyin. Ama tül kullanmasanız daha iyi. Bu defa ucuz atlatmış diyebilirim.

Uçmamaya yeni başladıysa korktuğundan. Bir ihtimalde tüle takıldığında çok çırpınmışsa kasları yorulmuş olabilir. Yara olmadığına göre teramycin kullanmanıza gerek yok. Ağrı kesici krem olabilir ama oda şart değil. Bir kaç güne düzelecektir. Merak etmeyin. Ama tül kullanmasanız daha iyi. Bu defa ucuz atlatmış diyebilirim.
Uçmamaya yeni başladıysa demişsiniz ama tam olarak anlayamadım daha önce uçuyordu ben bi iki saat dışarı çıkmıştım ne olduysa o zaman olmuş ve aldığım da kafesten uçamadığını fark ettim ay bu duruma çok üzüldüm inşallah düzelir çoook teşekkür ederim içimi rahatlattınız o zaman krem almıyorum faydası olmazsa

Uçmamaya yeni başladıysa demişsiniz ama tam olarak anlayamadım daha önce uçuyordu ben bi iki saat dışarı çıkmıştım ne olduysa o zaman olmuş ve aldığım da kafesten uçamadığını fark ettim ay bu duruma çok üzüldüm inşallah düzelir çoook teşekkür ederim içimi rahatlattınız o zaman krem almıyorum faydası olmazsa
Uçmamaya bu olaydan sonra başlamışsa demek istedim. Uçamamasının sebebi ne demişsiniz. Ben bilemem ki ne zamandan beri uçamadığını.

Yanlış anlamayın lütfen yani şunu demek istedim bu durumdan dolayı olabilir mi anlamında sordum bu durum olmadan önce uçuyordu çünkü
Bende eğer bu olaydan sonra uçamamaya başladıysa kuş çırpındığı için hem korkmuş hem yorulmuş olduğu için uçamıyor dedim. Yanlış anlaşılacak bir şey yok 👍 siz net soracaksınız ki bizde net cevaplayalım. Kuşu ben hiç görmedim bile ne zamandan beri uçamadığını bilememem normal.

Bende eğer bu olaydan sonra uçamamaya başladıysa kuş çırpındığı için hem korkmuş hem yorulmuş olduğu için uçamıyor dedim. Yanlış anlaşılacak bir şey yok 👍 siz net soracaksınız ki bizde net cevaplayalım. Kuşu ben hiç görmedim bile ne zamandan beri uçamadığını bilememem normal.
Tabiki de normal evt bu durumdan önce uçuyordu dediğiniz gibi olmuş olabilir inşallah iyileşir teşekkür ederim bu arada

Çıkarttım tülün lastik kısmına ayakları takılmayacak şekilde tül ayarlamaya çalışacağım bide kanat titretmesi de korkudan mı olmuş olabilir sizce
Canları yandığında, korktuklarında, yorulduklarında ve üşüdüklerinde titrerler. Oda geçer merak etmeyin. Kanat kasları yorulmuş demekki.

Geri